- Vi er sikre på å vinne

EU kan redde The Pirate Bay. I dag faller dommen.

SELVSIKRE: Fredrik Neij, Gottfrid Svartholm Warg og Peter Sunde er sikre på seier, dagen før dommen faller i The Pirate Bay-saken. Rettssaken mot nettstedet har fått enormt med oppmerksomhet også internasjonalt. FOTO: SCANPIX/REUTERS
SELVSIKRE: Fredrik Neij, Gottfrid Svartholm Warg og Peter Sunde er sikre på seier, dagen før dommen faller i The Pirate Bay-saken. Rettssaken mot nettstedet har fått enormt med oppmerksomhet også internasjonalt. FOTO: SCANPIX/REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I dag settes et foreløpig punktum i The Pirate Bay-saken i Sverige. Fire menn - blant dem norsk-finske Peter Sunde - står tiltalt for medvirkning til brudd på åndsverksloven, og risikerer fengselsstraff samt å måtte betale millionerstatning til rettighetshavere. Pressetalsmann Sunde har ligget svært lavt etter at rettssaken ble avsluttet, men har gitt et sjeldent intervju til BBC News. Her erklærer han seg sikker på seier.

Uansett får en eventuell dom ingen konsekvenser for sidens eksistens.

-  Og om vi blir dømt, kommer det ikke til å skje noe som helst. Ikke minst fordi vi kommer til å anke på stedet, sier Sunde.

Vil ha EU-avklaringDommen kommer kl. 11.00, og blir publisert på nettsiden til Stockholm tingsrätt. De tiltalte og deres advokater vil ikke være til stede i retten, men Sunde & co. har varslet at de vil gi en pressekonferanse direkte på nettet seinere på dagen.

Advokaten til Fredrik Neij - en av de tiltalte - forteller at det også er en mulighet for at domstolen ikke avgir dom i morgen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer