Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Vi er som en familie med to bråkete barn

Slik blir TV 2s nye sommerprogram.

PROGRAMLEDERFIRKLØVER: Janne Formoe og Gaute Grøtta Grav skal sammen med tvillingene Marcus og Martinus Gunnarsen lede TV 2s lørdagssatsning fra Dyreparken i Kristiansand i sommer. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
PROGRAMLEDERFIRKLØVER: Janne Formoe og Gaute Grøtta Grav skal sammen med tvillingene Marcus og Martinus Gunnarsen lede TV 2s lørdagssatsning fra Dyreparken i Kristiansand i sommer. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND (Dagbladet): - Dette er et familieunderholdningsprogram, fra A til Å, sier Gaute Grøtta Grav (35) til Dagbladet, mens han spaserer blant sjørøverskip og apekatter i Dyreparken i Kristiansand.

Sammen med Janne Formoe (38) og tvillingene Marcus og Martinus Gunnarsen (12) skal han underholde TV 2-seerne i sommer, i det splitter nye programmet «Sommer i Dyreparken».

- Kjernefamilie - Det blir masse god musikk, mange gode, norske artister, og så blir det veldig fine og varierte gjester, og litt quiz fra Sørlandet. Jeg gleder meg jo til å se hva folk kan, jeg som er sørlending på min hals. Og så er vi jo her i fantastiske Dyreparken, som er et utrolig bra sted å være, for her er det så mange forskjellige ting å gjøre, sier Formoe, som selv nærmest vokste opp i parken, som datter av Terje «Kaptein Sabeltann» Formoe.

Programmet har premiere på TV 2 neste lørdag klokka 20, og skal sendes fem lørdager utover sommeren. Thor Hushovd og Katrine Moholt er blant gjestene, mens Admiral P og Adelén Rusillo Steen er noen av artistene som skal underholde.

- Vi skal utfordre kjendisene og artistene til å gjøre ting de kanskje ikke er helt komfortable med. Det blir veldig spennende å se om de har selvironi, og tør å by på seg selv, sier Grøtta Grav.

Blant de fire, er han den eneste som er godt bevandret i programlederland.

- Det tror jeg skal gå utmerket. Vi er som en liten kjernefamilie allerede, sier han og lener seg mot tvillingguttene.

- Vi er som en familie med to bråkete barn, skyter Marcus inn.

- På hjemmebane Formoe, hvis programledererfaring begrenser seg til Amanda-showet for et par år siden, er glad for at hun kan lene seg på «Farmen»-programlederen.

- Dette er litt nytt, men jeg føler meg på hjemmebane ettersom vi er i Dyreparken. Jeg føler at jeg tar med meg gjengen til mitt hjemsted, og Dyreparken er hjertet mitt, så da er det litt tryggere for meg å gå inn i denne rollen, sier Formoe og legger til:

- Jeg veldig glad for at jeg har Gaute med meg, for jeg er jo ikke en bevandra programleder. Det er hyggelig å lene seg på ham, som er veldig snill og trygg.

TOMMEL OPP: Marcus og Martinus Gunnarsen (12) er strålende fornøyde med sommerjobben de har fått.  Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
TOMMEL OPP: Marcus og Martinus Gunnarsen (12) er strålende fornøyde med sommerjobben de har fått. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Rosen er gjensidig:

- Janne er tøff. Hun kan se veldig sånn pen og pyntelig ut på utsida. Men så er hun et råskinn. Og det er lettvint, for da kan jeg hive henne ut på oppdrag som kanskje ikke alle andre hadde turt. Og gutta boys tror jeg kan få mange av disse kjendisene og artistene til å kanskje si ting de ellers ikke hadde sagt hvis jeg hadde spurt. De stiller spørsmål ingen andre tør.

- Mer ekstremt Tvillingene Marcus og Martinus, som vant MGP Jr. for to år siden med låta «To dråper vann», legger ikke skjul på at de synes de har kapret tidenes sommerjobb.

- Vi skal liksom gjøre det mer ekstremt, vi får fart i det. Du er litt rolig, og hvis du er litt kjedelig av og til, får vi fart i det. Men du har ikke vært kjedelig i dag, så det er jo bra, sier Marcus og kikker på Gaute.

- Du var litt kjedelig da vi møttes første gang. Nå har jeg spist en kokosbolle og føler meg kanskje litt høy på sukker, legger tvillingbroren til.

- Vi trenger ikke så grusomt mye manus til disse to. Det kommer mye lyd uansett, sier Grøtta Grav og ler.

- KJERNEFAMILIE: Dagbladet var til stede på første innspillingsdag av «Sommer i Dyreparken». Allerede da hadde de fire programlederne funnet tonen. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
- KJERNEFAMILIE: Dagbladet var til stede på første innspillingsdag av «Sommer i Dyreparken». Allerede da hadde de fire programlederne funnet tonen. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!