«Vi er temmelig nær ei riks-hore»

I en mail til pressen prøver kikkersåpen «Baren» å skaffe seg opperksomhet gjennom å stemple en deltager som «rikshore». - TV3 må være helt desperate, sier hun til Dagbladet.

Kampen om kikkerne hardner til. Reality-showene får stadig flere kameraer, og sender stadig grovere bilder. Men også bak kameraene foregår det en hard kamp - hvordan lage mest mulig støy og skandale om sine deltagere. Det gir omtale, kikkerlyst og seertall.

Denne uken kom følgende e-post til Dagbladet.nos redaksjon fra en medarbeider i Strix, selskapet som lager Baren for TV3:

«Emne: horeri

hei hei.

jeg har forstått det sånn at det er du som skriver mest baren-stoff i dagbladet. tenkte bare jeg skulle tipse deg om en liten ting. vi har kanskje ingen riks-bitch, men vi er temmelig nær ei riks-hore.

'stakkars' charlotte henges ut som hore etter å ha rotet med ryddehjelpen kim opptil flere ganger mens samboeren sitter hjemme i bergen og venter på henne. hele gjesteboka er overfylt med innlegg mot henne. du burde ta en titt...»

- De må være desperate

Charlotte Faaberg (27) gjorde store øyne da Dagbladet.no viste henne mailen i dag.

HENGT UT: - Huff, de må være helt desperate, sier Charlotte Faaberg fra TV3s «Baren». Hun blir i en epost fra produksjonsselskapet hengt ut som «rikshore». Foto: ALEKSANDER NORDAHL.
HENGT UT: - Huff, de må være helt desperate, sier Charlotte Faaberg fra TV3s «Baren». Hun blir i en epost fra produksjonsselskapet hengt ut som «rikshore». Foto: ALEKSANDER NORDAHL. Vis mer

- Huff. Dette var sterke ord. Jeg synes ikke dette er et rettferdig stempel. Jeg tror de er desperate på grunn av Big Brother, som har vanvittige seertall. Det skjer tydeligvis mye mer der enn det gjør i Baren, sier hun.

Charlotte sier hun ikke tror mailen er sendt til media for å gjøre henne vondt.

- De har sikkert gjort det for å få høyere seertall. Men det er klart at det ikke er kult når de omtaler meg som «rikshore». Jeg har vondt for å tro at de mener dette personlig. I så fall er det så lavmål at jeg ikke har ord for det.

- Vi beklager

TV3s informasjonssjef Marianne Melfald kjente ikke til mailen da Dagbladet.no ringte henne, men tok øyeblikkelig avstand fra innholdet.

- All pressekontakt skal gå gjennom oss, og ikke Strix. Dette vil vi ta opp med de umiddelbart, sier hun til Dagbladet.no. Hun beklager sterkt overfor Charlotte at mailen ble sendt.

- Det er ikke sånn vi jobber. Dette er mennesker av kjøtt og blod, ikke bare deltagere i et reality-show.

Melfald må allikevel innrømme at de jobber med å gjøre personene i et show salgbare.

- Det er klart vi spisser programmene, men vi skal ikke sette sånne merkelapper på deltagerne. Det får bli opp til seerne.

Hun går ikke med på at TV3 nå er blitt helt desperate i kampen mot kjempesuksessen «Big Brother».

- Konkurransen er blitt hardere, men vi vil konkurrere på kvalitet og innhold. Vi har klare grenser.

HENGT UT: - Huff, de må være helt desperate, sier Charlotte Faaberg fra TV3s «Baren». Hun blir i en epost fra produksjonsselskapet hengt ut som «rikshore». Foto: ALEKSANDER NORDAHL.