- Vi er tiltrukket av banditter. Bare spør damene.

Britiske Robert Wilsons nye krimroman kommer på norsk nesten et år før den utgis på engelsk.

NY BOK, NY HELT: Robert Wilson har en gård i Portugal, men har nylig kjøpt en leilighet i London. I romanen «Den største straffen» introduserer han en ny hovedperson, kidnappingsforhandleren Charles Boxer.  
  Foto: Bjørn Langsem
NY BOK, NY HELT: Robert Wilson har en gård i Portugal, men har nylig kjøpt en leilighet i London. I romanen «Den største straffen» introduserer han en ny hovedperson, kidnappingsforhandleren Charles Boxer. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Robert Wilson har vendt hjem. Til London. Ikke for alltid, men for en periode. Den britiske thrillerforfatteren bodde i den engelske hovedstaden på 1980-tallet, men siden dro han ut i verden. Han oppholdt seg en stund i Vest-Afrika. Deretter kjøpte han og kona en gård på landsbygda i Portugal.

Bevegelsene på kartet gjenspeiles i romanene han har levert fra seg. De fire første foregikk i området rundt den afrikanske staten Benin. Helten het Bruce Medway og var en slags blanding av detektiv og problemfikser, inspirert av Raymond Chandlers Philip Marlowe.

Deretter skrev Robert Wilson romanen «Et lite drap i Portugal» (1999). Den sikret ham verdensberømmelse. Romanen vant den britiske Golden Dagger, tilsvarende vår egen Riverton-pris, og ble oversatt til en rekke språk. I de neste romanene holdt Wilson seg på den iberiske halvøya. I 2003 kom «Den blinde mannen i Sevilla», som introduserer politietterforskeren Javier Falcón. Hans eventyr ble foreløpig avsluttet med romanen «Blodets bånd» (2009).

Hva nå? Via omveier endte Wilson med å skrive en roman med handling fra London, en by som har endret seg dramatisk siden han bodde der sist.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer