- Vi får veldig mange kjærlighetsbrev

Tvillingene Marcus og Martinus (12) sjarmerte hele Norge da de vant MGP Junior for to år siden. Men kjærester har de ikke tid til.

GULLGUTTER: I løpet av to år, har tvillingbrødrene Marcus og Martinus fra Trofors fått livene sine snudd opp-ned. De stortrives i rampelyset, men legger ikke skjul på at det av og til er litt slitsomt med all oppmerksomheten. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
GULLGUTTER: I løpet av to år, har tvillingbrødrene Marcus og Martinus fra Trofors fått livene sine snudd opp-ned. De stortrives i rampelyset, men legger ikke skjul på at det av og til er litt slitsomt med all oppmerksomheten. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KRISTIANSAND (Dagbladet): - Morgenen etter at vi vant, var livene våre forandret. Heeelt forandret, altså.

De snakker engasjert i munnen på hverandre, tvillingbrødrene Marcus og Martinus Gunnarsen (12), og gjør det enda vanskeligere å ha kontroll på hvem som er hvem. De er som to litt urolige, men veldig sjarmerende dråper vann, og snart har det gått to år siden de brukte den sjarmen til å vinne MGP Junior.

- Vi har hatt det veldig travelt og helt fantastisk siden den gang, som man sier. Spørsmålet er hva vi enda ikke har fått oppleve - vi har gjort så mye kult, sier Marcus.

Øvde på autografskriving Etter MGP Junior-seieren har tvillingene fra Trofors i Nordland reist Norge rundt og opptrådt i ulike sammenhenger. Nå lager de sommer-tv hver lørdag på TV 2, sammen med programlederne Janne Formoe og Gaute Grøtta Grav fra Dyreparken i Kristiansand, og har for lengst blitt vant til å skrive autografer.

- Det var rart i begynnelsen, at alle ville ha autograf av to vanlige gutter fra Trofors. Men nå er vi blitt litt vant til det, sier Martinus.

- Vi øvde på å skrive autografer før vi var med på MGP Junior. Det kunne kanskje bli noe autografskriving, tenkte vi, og det ble jo det.

Får kjærlighetsbrev De har ikke kontroll på hvor mange ganger de har skrevet navnene sine på papirlapper eller t-skjorter. Av og til er det slitsomt med all oppmerksomheten, synes de. Men mest av alt er det morsomt at folk viser interesse.

Det gjelder også de mange jentene som henvender seg til dem.

- Vi har aldri hatt kjæreste. Single, så vet alle det, sier Marcus og gliser bredt.

- Vi får veldig mange kjærlighetsbrev der det står «vil du bli sammen med meg?», da. Det er litt vanskelig å svare på det. Vi vet jo ikke hvordan jenta ser ut. Og vi har jo ikke tid til kjæreste, så vi får jo ikke sett henne. Og da er vi kanskje utro. Man vet aldri hva som kan skje, legger broren til.

- Så jenter kommer i andre rekke, etter karrieren?

SOMMERFAMILIEN: Sammen med Janne Formoe og Gaute Grøtta Grav, har Marcus og Martinus vært å se på TV 2 de siste fire lørdagene, i programmet «Sommer i Dyreparken». I morgen sendes sommerens femte og siste episode. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
SOMMERFAMILIEN: Sammen med Janne Formoe og Gaute Grøtta Grav, har Marcus og Martinus vært å se på TV 2 de siste fire lørdagene, i programmet «Sommer i Dyreparken». I morgen sendes sommerens femte og siste episode. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

- Kanskje det, ja. Det er jo litt rart å få brev av fremmede, som spør om vi vil bli sammen med dem, sier Martinus før Marcus skyter inn:

-  Det er ei som har spurt om å bli sammen med oss, ei som var 16 eller 17. Det skjedde live, på en konsert. «Ta meg i hånda, så gifter vi oss», sa hun. Og hun var tenåring, mye eldre enn oss.

Fotball og musikk Ingen tvil om at de to brødrene er populære. Men når de er hjemme i Trofors, er de bare to vanlige gutter, forteller de.

- Vi tenker ikke over det når vi er hjemme. Det er en helt annen dimensjon når vi kommer hjem til Trofors. Der er vi med kompiser, blir med på fotballbanen, går forbi folk vi kjenner og sier hei. Vi har det gøy, og bare «chillern».

Om de noen gang kommer til å flytte fra Trofors, vet de ikke. Først skal de fullføre skolen. Så må de bestemme seg for om de vil satse på fotballen eller musikken.

- Vi vil egentlig satse på begge deler, begge deler er gøy. Når vi spiller fotball er det vi tenker på hjemme, har med fotball over alt. Da føler vi oss hjemme.

Siste episode av «Sommer i Dyreparken» sendes på TV 2 kl 20 i kveld.

TO DRÅPER VANN: 1. september i 2012 vant de da ti år gamle tvillingene MGP Junior med låta «To dråper vann».
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TO DRÅPER VANN: 1. september i 2012 vant de da ti år gamle tvillingene MGP Junior med låta «To dråper vann». Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer