- Vi fikk streng beskjed om å oppføre oss mot de større artistene

Dråpe står på samme scene som heltene sine.

DEBUT: Tidligere i år ga Dråpe ut debutalbumet «Canicular Days», som med tittelen «årets norske debutplate» ble gitt terningkast fem i en anmeldelse i Dagbladet. Fra venstre: Lars Kristian Boquist, Hanne Olsen Solem og Ketil Myhre.
DEBUT: Tidligere i år ga Dråpe ut debutalbumet «Canicular Days», som med tittelen «årets norske debutplate» ble gitt terningkast fem i en anmeldelse i Dagbladet. Fra venstre: Lars Kristian Boquist, Hanne Olsen Solem og Ketil Myhre.Vis mer

(Dagbladet): Det finnes mange av dem, kjærestepar som også har samarbeidet musikalsk. Agnetha Fältskog og Bjørn Ulvaeus i ABBA. Thurston Moore og Kim Gordon i Sonic Youth.

Det gjør også Hanne Olsen Solem og Ketil Myhre i bandet Dråpe, som i dag spiller på Underwood-scenen på Norwegian Wood. De samarbeider ofte om tekstene, men noen ganger setter en av dem seg ned aleine og skriver.

Det var slik låta «By Heart» ble til, etter en krangel.

- Vi hadde vært uenige og jeg dro ut sammen med en venninne. Da satte Ketil seg ned og skrev teksten til den låta. «If you believe in suicide, you should consider it for me», liksom. Det var jo selvfølgelig satt på spissen, men det er jo spesielt for meg å synge, sier Olsen Solem til Dagbladet.

Sinnatekst I Fleetwood Mac var det Lindsey Buckingham som måtte høre på at Stevie Nicks la ut om det havarerte forholdet deres. Og omvendt. Solem Olsen og Myhre sier imidlertid at de forsøker å kamuflere litt av kjærestetematikken i tekstene.

- En del av tekstene handler såklart om forholdet og hva vi går gjennom, men vi forsøker å ikke bli helt «I love you» og «I miss you». Noe ligger nok veldig mellom linjene, sier Dråpe-vokalisten.

Myhre forklarer sinnstemningen sin da han laga «By Heart» slik:

- Man er i en fin modus for å skrive bra om man er skikkelig sint. Det er lettest å lage låter når man er dritforbanna. Da er det ingen grenser for hva man kan skrive, sier han og ler.

Ble sammen igjen Paret møttes da de gikk på folkehøyskole i 2008. Så ble de kjærester. Men da de begynte å spille sammen i band, gikk det skeis.

FLEETWOOD MAC: Stevie Nicks og Lindsey Buckingham spiller sammen. De var tidligere et par. Foto: NTB Scanpix
FLEETWOOD MAC: Stevie Nicks og Lindsey Buckingham spiller sammen. De var tidligere et par. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vi følte kanskje at ting ble litt rutine. Litt sånn «kan du ta med plekteret mitt på øving». På et punkt fant vi da ut at vi skulle prøve å være bare bandkolleger, fordi det var det vi følte mest at vi egentlig var på det tidspunktet. Men det gikk jo ikke så bra. Det var vanskelig å reise rundt på tur og ikke være kjærester, sier Olsen Solem og utdyper:

- Man kan nok sette det litt på spissen og si at musikken førte oss sammen igjen. For om jeg ikke spilte i bandet, så hadde jeg kanskje ikke vært sammen med Ketil i dag. Da hadde vi kanskje latt det være, sier hun, som ser ut til å være meget fornøyd med hvordan tingene til slutt utviklet seg.

Shields-plaging I dag står de på scenen før My Bloody Valentine, deres store forbilder, på Norwegian Wood. Så går turen til Roskilde og Øyafestivalen seinere i sommer.

- Vi fikk streng beskjed om å oppføre oss mot de større artistene backstage på Norwegian Wood, sier vokalist og gitarist Myhre.

- Hvem hadde det vært nærliggende at dere skulle plage litt, da?

- Ja, det måtte jo da vært Kevin Shields i My Bloody Valentine, sier Myhre.

- Jeg tror ikke det blir noe problem, vi skal ikke plage dem for mye, skyter bassist Lars Kristian Boquist inn.

Debutskryt Tidligere i år ga de ut debutalbumet «Canicular Days», som med tittelen «årets norske debutplate» ble gitt terningkast fem i en anmeldelse i Dagbladet.

- Det var spesielt morsomt å få den anmeldelsen i Dagbladet, som vi vet har hatt mye å si for oss. De som har omtalt oss etterpå har referert til den. Nå gleder vi oss bare enda mer til å reise rundt og spille musikken vår, sier Olsen Solem.

ABBA: Bjørn Ulvaeus (øverst til venstre) og Agnetha Fältskog (nederst til høyre) var gift. Foto: NTB Scanpix
ABBA: Bjørn Ulvaeus (øverst til venstre) og Agnetha Fältskog (nederst til høyre) var gift. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Bandet planlegger å spille inn oppfølgeralbumet til neste år. Der vil de ta et lite steg bort fra den My Bloody Valentine-aktige shoegazetradisjonen som har farget debutplata.

- Vi vil ikke låse oss fast i en type sound. Så på andreplata er det nok noen andre elementer som kommer til å prege lydbildet mer. Jeg liker for eksempel godt litt soulete vokalharmonier. Mer 60-talls, sier Dråpe-vokalisten.

- Jeg har alltid vært fan av Radiohead og likt hvordan de har utvikler seg for hver plate. Den nyeste plata deres høres aldri ut som den forrige, sier Myhre.

SONIC YOUTH: Thurston Moore og Kim Gordon var et par helt til i fjor. Foto: NTB Scanpix
SONIC YOUTH: Thurston Moore og Kim Gordon var et par helt til i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer