Vi finner oss ikke i å bli forbigått flere ganger

De borgerlige har styrt Oslo i 18 år og har fortsatt ikke klart å gjøre noe som helst med Voldsløkka.

Trenger handlekraft: Vi trenger et byråd ledet av Arbeiderpartiet, et byråd som vil ha både handlingskraft og gjennomføringsevne, skriver Helge Stoltenberg. Foto: Privat.
Trenger handlekraft: Vi trenger et byråd ledet av Arbeiderpartiet, et byråd som vil ha både handlingskraft og gjennomføringsevne, skriver Helge Stoltenberg. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jeg har sittet som medlem i bydelsutvalget i bydel Sagene i snart åtte år. En av de første tingene jeg gjorde var å vedta en reguleringsplan for idrettsanleggene på Voldsløkka. Penger ble også lagt på bordet av bystyret. Siden den gangen har jeg vært med på å vedta reguleringsplan på reguleringsplan for Voldsløkka, men fint lite har skjedd. Ikke et spadetak er blitt tatt.

Voldsløkka ligger i Norges tettest befolkede område. Et område som har stor mangel på idrettsanlegg, i et område hvor behovet for idrettsanlegg er stort. Fotballbanene på Voldsløkka er de eneste fotballbanene i hele Sagene bydel, en bydel som har 40 000 innbyggere. Idrettshallen som ligger på området er gammel og svært slitt, uten dusj og andre fasiliteter. Klubbhuset til Sagene IF er gammelt og ikke hensiktsmessig. Beleggene på banene er slitte og skulle vært byttet ut for mange år siden. Og stadion er det flaut å vise fram til andre. På tennisbanene vokser det små trær og ugress. Hele området fremstår som forfallent og ikke den perlen det kunne ha vært.

Men i hver valgkamp har jeg ikke tall på hvor mange ganger politikere på høyresiden har møtt opp på Voldsløkka for å fortelle oss at nå skal det snart skje noe her. Det er ikke måte på hvilke fine planer og tanker man har om Voldsløkka. Men straks valget er over så er disse lovnadene glemt og lagt nederst i en skuff langt inne på et kontor på rådhuset. Lovnadene tas ikke fram igjen før neste valgkamp, og da er det bare å tørke litt støv av dem og presentere dem på nytt. Da er det nok en gang ikke måte på hvilke planer og tanker man har om Voldsløkka. Bare vent, de hentes nok opp igjen i år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.