SPILLER I MORGEN: Åsmund Lande, Knut Oscar Nymo og Peter Larsson i Oslo Ess. Foto: Anders Grønneberg
SPILLER I MORGEN: Åsmund Lande, Knut Oscar Nymo og Peter Larsson i Oslo Ess. Foto: Anders GrønnebergVis mer

- Vi føler oss heldige som kan drive med det vi gjør, og det er hyggelig å gi noe tilbake

Oslo Ess åpner Julemusikantene på Egertorget i morgen.

(Dagbladet): - Konserten hørtes ut som en hyggelig greie å gjøre. Det er ikke alle som har det like greit i jula, og som trenger litt hjelp og støtte. Vi håper konserten kan bidra til mer penger i kassa til Frelsesarmeen, sier vokalist og gitarist Åsmund Lande i Oslo Ess til Dagbladet.

I morgen braker Julemusikantene løs på Egertorget i Oslo. I hele adventsperioden blir det konserter på Egertorget i Oslo. På hverdager klokka 16 og på lørdager klokka 12. (Se hele konsertoversikten lenger ned på sida).

For nå har Frelsesarmeen og Dagbladet funnet sammen, igjen - med dugnad fra norske toppartister. Aller først ut er rockebandet Oslo Ess, som spiller i morgen.

- Vi føler at vi er heldige som kan drive med det vi gjør, og det er hyggelig å gi noe tilbake.  

- Gi!
Gutta i Oslo Ess håper på stort oppmøte når de i morgen gjør en akustisk konsert på torget bak Stortinget. Forrige gang de spilte akustisk i Oslo solgte de nemlig ut storstua Rockefeller.

- Jeg veit ikke om vi får kjernefansen vår ut i kulda. Det blir spennende å se, sier Lande.

Likevel har han en klar oppfordring til alle som har lyst til å se konserten i morgen.

LIVE: Oslo Ess er i løpet av de siste åra blitt et av Norges mest populære liveband. Om gitarist og vokalist stiller i t-skjorte i vinterkulda i morgen er heller usikkert. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix
LIVE: Oslo Ess er i løpet av de siste åra blitt et av Norges mest populære liveband. Om gitarist og vokalist stiller i t-skjorte i vinterkulda i morgen er heller usikkert. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix Vis mer

- Gi. Gi penger til de som ikke har den jula alle andre tar for gitt.

Liveband
Kulturredaktør Geir Ramnefjell i Dagbladet ser fram til at Julemusikantene endelig skal dras i gang.

- Vi har fått en veldig god artistliste med både bredde og kvalitet. Dyktige livemusikere som vi vet kommer til å skape god stemning på Egertorget, sier Ramnefjell.

Artister som D.D.E., Bigbang, Diderre, Lars Vaular og Monica Heldal står på scenen på Egertorget i desember. Og aller først: Oslo Ess.

- At vi åpner med et av Norges for tida største og mest hardtarbeidende liveband kler prosjektet godt, sier Ramnefjell.