DEBATT

Vi følger opp Westerdals

Regjeringen vil senere i vår foreslå en rekke endringer i regelverket.

TAR GREP: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) vil foreslå endringer i regelverket for private høyskoler. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
TAR GREP: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) vil foreslå endringer i regelverket for private høyskoler. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Dagens Næringsliv (DN) fortjener ros for et godt og viktig stykke journalistisk arbeid om den private høyskolen Westerdals og deres eiere, som Dagbladet omtaler i sin leder 16. mars. Kunnskapsdepartementet har stilt en rekke nye spørsmål for å følge opp forholdene DN beskriver, også om saker som ikke tidligere har vært omtalt.

Dagbladet velger i sin leder å trekke frem de gamle påstandene om at departementet har latt seg påvirke i behandlingen av Westerdals fordi en av eierne har støttet Høyre og Minerva økonomisk. Det er fortsatt like feil som sist gang påstandene ble fremmet. For det første tok jeg selv initiativet til å få min habilitet vurdert, og konklusjonen til Lovavdelingen i Justisdepartementets er at jeg er habil. For det andre har det ikke på noe tidspunkt vært noen politisk overstyring i departementets ordinære behandling av denne saken.

Avisen er også kritisk til om det offentlige har god nok kontroll over de pengene som går til private høyskoler. Jeg er enig i at denne kontrollen er for svak, uklar og delvis utdatert. Det gjør vi nå noe med, og regjeringen vil senere i vår foreslå en rekke endringer i regelverket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer