DEBATT

Barnevern

Vi fortjener en unnskyldning

Slik det oppleves nå er både barn og foreldre innenfor barnevernet ikke verdige å erkjenne feil ovenfor. Er vi ikke politisk korrekte nok kanskje?

VANT: Vibeke Morrissey og Ken Joar Olsen vant mot Norge i menneskerettsdomstolen Strasbourg. Programleder: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Norge er til nå felt i 7 barnevernssaker i EMD der staten har krenket «respekt for familieliv» for både barn og foreldre. Det gjenstår fremdeles 29 saker, trolig vil Norge tape flere.

I tillegg foreligger mange rapporter, granskninger, mediesaker og fagpersoners bekymringer, som tyder på at disse sakene kun er toppen av et isfjell. Barnevernsnestor Kari Killén mener at noen må stilles til ansvar for sviket mot barna, og Helsetilsynet påpeker alvorlige feil og mangler i systemet.

Dette burde jo få både minister og fagdirektør for barnevern, Mari Trommald, til å ta grep på vegne av barna. Men neida.

- Jeg er rett og slett opprørt på de ansattes vegne, sier hun til Dagbladet.

De ansattes vegne? Handler ikke dette om barna?

Menneskerettigheter er noe staten har gått med på for å sikre alle sine borgere mot statlige overgrep. Denne rettigheten er inkorporert i Grunnloven. Så blir altså Norge felt i sak etter sak.

Mange i det offentlige Norge forundres over det, og mener at «vi har da et så godt barnevern». Foreldre utsatt for systemet og utallige fagfolk er ikke det minste forundret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer