-Vi fortjente finaleplassen

- Kjartan og Margaret ville til finalen. Jeg ville det ikke sterkt nok. Idol betyr ikke nok for meg, smilte en febersjuk Susanne.

Hun måtte se først Kjartan, og deretter Margaret, juble hemningsløst. Det blir Sandnes mot Trondheim i Idol-finalen!

Ingen tid for tunge følelser i går kveld. Susanne Nordbøe visste helt fra hun gikk av scenen, etter sistelåta «Crazy», at hun kom til å ryke ut. Det sa hun også til Dagbladet i pausen.

Og hun ville ut:

- Jeg er lettet, og gleder meg sinnssykt til å komme hjem til Sandnes etter at jeg har vært i Bergen og deltatt på Gullruten. Det har vært mye press i Idol. Det skal bli deilig å slippe det.

Susanne

Susanne innrømte rett ut at det ikke var hennes kveld:

- Jeg sang dårligere enn de andre. Det funka ikke for meg på scenen, jeg kan ikke egentlig sette fingeren på hva. Så det er greit å ryke ut. Skjebnene ville det slik, og kanskje ville jeg det sjøl også innerst inne. I det siste har jeg også tenkt mye på om jeg virkelig ønsket å gå til finalen. Jeg tror egentlig ikke at jeg ville. Idol er en mye større greie for Kjartan og for Margaret enn for meg. De brenner virkelig for dette, og da synes jeg det er flott og fortjent at de går til finalen.

Susanne la til:

- Men ikke skriv det. Da høres det bare ut som om jeg lager unnskyldninger for at jeg ikke gikk videre.

I går morges våknet 17-åringen med feber og kvalme:

- Jeg forsøkte å spise endel, men ble ikke bedre. Jeg er litt kvalm, har vondt i hodet og litt feber.

- Men Idol betyr ikke så mye for Susanne Nordbøe?

- Nei, det er et tv-program. Jeg ser mange andre måter å komme ut til folk på. Musikken er livet mitt og det jeg står for.

Tok skylda

Dommer Anneli Drecker tok på seg skylda for at Susanne røk ut.

- Jeg har dårlig samvittighet for låtvalget, sa hun, og mente at Susannes to låter var mindre hitpreget og vanskeligere å synge enn de to andres.

Kjartan

Kjartan Salvesen jublet hemningsløst da han ble ropt opp som den første finalisten. 27-åringen fra Sandnes har hatt en sterk utvikling gjennom hele Idol, synger aldri falskt og har utstråling på scenen.

- Nå er jeg så glad at jeg nesten kysser deg, ropte han til finalekollega Margaret Berger.

Dette her er helt sinnssykt. Og jeg mener virkelig det er fortjent. Jeg føler at jeg leverte to av mine sterkeste sangprestasjoner noensinne her i kveld.

Likevel blid var ikke Sandnes-gutten da han kom av scenen etter førstlåta «Angels». Til tross for at dommer Douglas Carr mente han sang i verdensklasse, var det overhodet ikke dét som betød noe for Kjartan. Han raste istedet mot dommer Thomas S., som mente at han ikke burde holdt tilbake i refrenget.

- Det virker som om de gjør alt for å få to jenter til finalen, raste Kjartan etterpå.

Men humøret hans snur fort. Rett etter var han helt rolig.

- Har aldri stemt på meg selv. Men i kveld var jeg veldig nær, smilte Kjartan.

Margaret Berger gråt for en gang skyld ikke etter en Idol-utstemning. I går kveld jublet hun idet hun mottok den siste finalebilletten.

- Dette var fortjent! mente 18-åringen fra Trondheim.

Uavhengig av hvordan det går i finalen på fredag, vurderer hun å hoppe av skolen og flytte til Oslo.

- Jeg har veldig lyst, sa hun til Dagbladet.

Dommer-kritikken

Dette mente dommer-formann Jan Fredrik Karlsen om utstemte Susanne: - Vanskelig sang - sinnssykt bra utført, mente han om førstelåta «Under the bridge».

- Du ga alt - men låta falt gjennom, mente han om andrelåta «Crazy». Dette merkelige utsagnet utdypet han slik for Dagbladet:

- Det var produksjonen som ikke stemte helt med stemmen hennes. Så egentlig var det ikke Susannes feil.

Alle dommerne trodde i går kveld at Susanne kom til å ryke ut.

I finalen skal både Kjartan og Margaret synge den hittil hemmeligholdte vinnerlåten til Idol.

Kjartan skal i tillegg synge «Unwell» med Matchbox 20, og sin egen låt «In the End» fra Idol-skiva.

Margaret synger «Forgiven» med Alanis Morisette og sin egen låt «Real good Day» fra Idol-skiva.

HALVPARTEN AV VINNERPARET: Mens TV 2 fokuserte på den utslåtte Susanne Nordbøe, tok de nybakte finalistene inn over seg at de har nådd målet. De har gått til finalen. Margaret Berger og Kjratan Salvesen fikk flest av de totalt 820 000 stemmene.