Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

DEBATT

Vi forventer at regjeringen fjerner skatt på trening som del av å gjøre skattesystemet enklere og mer rettferdig

Dette vil både føre til en forenkling av skattereglene, en likebehandling av ansatte som jobber på arbeidsplasser med og uten treningsrom, og det vil understøtte bedre folkehelse.

 HVORFOR?  Verken ansatte eller arbeidsgivere forstår hvorfor skatteloven pålegger ansatte som trener på treningssenter full skatt, mens ansatte som har treningsrom i tilknytning til eget arbeidssted slipper, skriver kronikkforfatterne.
Foto: NTB scanpix
HVORFOR? Verken ansatte eller arbeidsgivere forstår hvorfor skatteloven pålegger ansatte som trener på treningssenter full skatt, mens ansatte som har treningsrom i tilknytning til eget arbeidssted slipper, skriver kronikkforfatterne. Foto: NTB scanpix Vis mer
Meninger

EKSTERNT BIDRAG: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verken ansatte eller arbeidsgivere forstår hvorfor skatteloven pålegger ansatte som trener på treningssenter full skatt, mens ansatte som har treningsrom i tilknytning til eget arbeidssted slipper. Vi forventer at regjeringen fjerner skatt på trening som del av å gjøre skattesystemet enklere og mer rettferdig.

Vi mener at skattesystemet må være så enkelt og effektivt som mulig. Vi bør ha brede skattegrunnlag og lave satser. Skattesystemet må være enkelt å forstå, og det må oppfattes som rettferdig. Regjeringen må våge å gjøre sitt mantra om å fornye, forenkle og forbedre fra ord til handling, når de skal gå gjennom dagens regelverk for naturalytelser. Et godt sted å starte er å fjerne skatt på trening.

Skattlegging av trening for ansatte oppleves i dag av mange ansatte og arbeidsgivere som unødvendig komplisert. Skatteloven pålegger arbeidstakere å skatte av treningssentermedlemskap som betales av arbeidsgiver. Motsatt gis ansatte med eget trimrom i tilknytning arbeidsstedet fritak. Og dersom du trener på et privat treningssenter der arbeidsgiver har booket en time til sine ansatte? Jo, da slipper du å skatte av det. Her er det en gråsone som gir mye forvirring for arbeidsgivere og mye arbeid for skatteadvokater. Virke mottar ofte henvendelser både fra offentlige og private virksomheter som lurer på hvordan de skal innrette seg om skatt og treningsfasiliteter for ansatte. Forvirringen er stor både hos store og små virksomheter.

Partene i arbeidslivet har store forventninger til forenkling av reglene for denne fordelsbeskatningen. Det er ofte tilfeldigheter som avgjør hvem som skattlegges og hvem som slipper. Vi forventer at det ryddes opp i denne forskjellsbehandlingen og at skatt på trening finansiert av arbeidsgiver fjernes. Dette vil både føre til en forenkling av skattereglene, en likebehandling av ansatte som jobber på arbeidsplasser med og uten treningsrom, og det vil understøtte bedre folkehelse. Vårt forslag er derfor et kinderegg: Det gir likebehandling, forenkling og folkehelse.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!