Röyksopp gir ut låta «Never Ever» med Sundfør:

- Vi framstiller oss selv og alle andre på en lite flatterende måte

Röyksopp med et lite stikk til selfier og sosiale medier.

TVIL OG KJÆRLIGHET: Når Svein Berge (t.v.) og Torbjørn Brundtland (t.h.) slipper ny låt, har de Susanne Sundfør med på laget og kaller det en kjærlighetsvise. Foto: Stian Andersen
TVIL OG KJÆRLIGHET: Når Svein Berge (t.v.) og Torbjørn Brundtland (t.h.) slipper ny låt, har de Susanne Sundfør med på laget og kaller det en kjærlighetsvise. Foto: Stian Andersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Röyksopp mener de har laget et eneste stort smil av ei låt. Nesten.

- Det er en kjærlighetsvise. Full av oppløftende følelser, sier Torbjørn Brundtland (41).

- Men som i all vår musikk, er det en liten fotnote. Her handler det om denne evinnelige tvilen som alltid dukker opp når man gir seg hen til kjærligheten, sier Svein Berge (40).

- Hvis du sier til kjæresten: Jeg vil ikke miste deg, så er jo det positivt. Men det ligger også en frykt i det utsagnet, fortsetter Brundtland.

De snakker om «Never Ever», låta Röyksopp slipper i dag. En single. En stand-alone. De har ikke helt bestemt seg for hvordan karakterisere den. Det som er klart er i hvert fall at de i 2014 ga ut sitt sjette og siste album, «The Inevitable End», nå skal musikken deres ut på andre måter. De føler seg frie til å velge det uttrykket de vil.

- Da vi var ferdige med «The Inevitable End», følte vi oss ferdige med album og bestemte oss for å gi oss på topp i stedet for å lage nye halvdårlige album, sier Berge.

Ingen kjønnsløs poplåt

De mener «Never Ever» beveger seg mot discosjangeren, mot 80-tallets elektropop, men er opptatt av at det ikke skal være en kjønnsløs poplåt. Derfor denne tvilen.

- Og så er det sånn at vi ikke er interessert i å lage et helt album med denne sounden, «Never Ever» står fint alene, sier Berge.

For fjerde gang har duoen fått med seg Susanne Sundfør (30). Hva det er som gjør at de fungerer så godt sammen henne, bortsett fra at det vel er en form for tiltrekning der, vil de si minst mulig om. Da mister samarbeidet magien.

Lite flatterende

Om et par uker slippes videoen til låta. Her har Röyksopp laget et eget univers, en verden man også kan gå inn i på hjemmesiden deres.

- Vi framstiller oss selv og alle andre på en lite flatterende måte. Egentlig pleier ikke Torbjørn og Svein å være så synlige, men når vi nå først er det, er det ikke spesielt fordelaktig. Vi kunne vært både sterkere og penere og med sminke, sier Berge.

Brundtland kaller det en liten reaksjon mot selfier og sosiale medier, og mener det er nok av dem som heller bensin på bålet av vellykkethet.

- Folk skal være både kloke og sterke på en gang, sier han.

- Torbjørn og jeg har aldri vært på noen sosiale medier. Vi holder oss i bakgrunn og følger vårt eget mantra, nemlig at musikken er det viktigste. Det finnes nok av dem som bekler rollen der, som lever sitt liv på sosiale medier som et åpent sår. Det trenger ikke vi gjøre, sier Berge.

Eget univers

Röyksopp slo igjennom med det som regnes som et av årtusenets viktigste norske utgivelser i 2001, albumet «Melody A.M.» De har utgitt musikk med artister som Robyn, Coldplay, Lady Gaga og Depeche Mode, i tillegg til Sundfør.

De opptrer som DJ-er, og med egne konserter verden over, og har solgt ut Hollywood Bowl i Los Angeles tre ganger. De kan skilte med flere Grammy- og Brit-nominasjoner, og nådde for to år siden den til da beste norske Billboardplasserigen noensinne. Senere er de blitt slått av Kygo.

I flere år har de gitt ut sine album hos Warner Music, «Never Ever» kommer ut hos konkurrenten Universal Music.

- Helt udramatisk, sier Berge.

- Vi er fortsatt på Warner også, men har opparbeidet oss ulike uttrykk, denne passet hos Universal.

De lager lyse, energiske låter i det ene øyeblikket, dypere og utforskende i det neste. De stenger hverdagen ute og setter seg for å jobbe.

- Vi følger våre egne hjerter og følelser, sier Brundtland.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer