Vi garanterer for Marka

Marka består med Høyre og Venstre i byråd.

Oppklaring om aktivitetssoner: Markagrensen endres ikke. Markaloven endres ikke. Byggeforbudet i Marka består, skriver Guri Melby og Bård Folke Fredriksen. Foto: Thomas  Rasmus Skaug / Dagbladet
Oppklaring om aktivitetssoner: Markagrensen endres ikke. Markaloven endres ikke. Byggeforbudet i Marka består, skriver Guri Melby og Bård Folke Fredriksen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer
Meninger

Kjersti Eidem Dyrhaug mener i Dagbladet 14/9 at det fortsatt er uklart hva aktivitetssonene innebærer. La oss oppklare på en kortest og tydeligst mulig måte.

Markagrensen endres ikke. Markaloven endres ikke. Byggeforbudet i Marka består.

Aktivitetssonene er en reform av saksbehandlingen i kommunen. Alle eventuelle tiltak må være i tråd med Markaloven. Målet er å gjøre det raskere å avklare om mindre tiltak for friluftsliv og naturopplevelser kan anlegges eller ikke. På den måten kan organisasjoner og kommunen spare mange tusen timer med saksbehandling og mange millioner kroner som går med på å utforme en reguleringsplan.

Idrettslag, turforeninger og andre vil nå slippe å bruke mange år på å lage en reguleringsplan for de minste tiltakene før de eventuelt får et nei. De kan få et nei på noen uker i stedet, og slippe å bruke ressurser på tiltak som aldri vil bli godtatt. Det blir høring om alle tiltak, og alle berørte skal kunne uttale seg.

Aktivitetssonene er ikke en lemping på formålet med Markaloven. Det er ikke en lemping på byggeforbudet. Det er en forenkling.
Aktivitetssonene vil åpne dørene til Marka for enda flere enn i dag, og det vil styrke verneinteressene, ikke svekke dem.

Høyre og Venstre garanterer for Marka.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.