Vi gir deg lydsporet til dine favorittfestivaler

Få håndplukkede Spotify-spillelister fra Dagbladets musikkredaksjon.

Vi er midt i festivalsesongen, men høydepunktene står fortsatt i kø. Og Dagbladets Spotify-spillelister hjelper deg med oppvarmingen og forberedelsene, med håndplukkede spillelister til de største og viktigste festivalene der vi har samlet låter med artistene som utgjør lydsporet til den norske festivalsommeren 2015:

• Tradisjonsrike tungvektere som Slottsfjell, Øya, Molde Jazz og Notodden Bluesfest.

• Nykommeren Skral i Grimstad (med Quart- og Hove-veteranen Toffen Gunnufsen i kulissene) og intime Træna.

LAGRE LOKALT: Det er lett å ta med deg disse listene på ferieturen - uten å tenke på mobilregningen.
LAGRE LOKALT: Det er lett å ta med deg disse listene på ferieturen - uten å tenke på mobilregningen. Vis mer

• Og spennende plakater på Parkenfestivalen (Bodø), Pstereo (Trondheim) og Bukta (Tromsø).

Dagbladets Spotify-profil er stedet for du finner alt dette samlet.

Ferske festivalminner Her finner du også tilsvarende spillelister til noen allerede tilbakelagte, fete norske musikkfester:

Tons of Rock
Piknik i Parken
Bergenfest
Kongsberg Jazz
Over Oslo
Stavernfestivalen
Norwegian Wood
Findings Festival

Vi har selvsagt også en over 13 timer lang Roskilde 2015-spilleliste.

Sommerfølelsen På Dagbladets Spotify-profil finner du dessuten et utvalg artistlister, for eksempel fra nylige norgesaktuelle artister og band som Paul McCartney, Foo Fighters og Mark Knopfler, og fra artister som det norske stjerneskuddet Kygo og vår store favoritt i musikkredaksjonen denne sommeren, Jamie XX.

For ikke å glemme at du her finner flere nennsomt sammensatte sommerlister tilpasset de fleste anledninger, slik som til grillfesten, bilturen og late dager på stranda.

• Gamle og nye sommerhits - eller sanger som burde vært det - er samlet i sommerhitslista.

• BBQ-lista er en musikalsk reise gjennom de amerikanske sørstatene, med saftige og smakfulle innslag av soul, r&b, country, rock, blues og litt funk.

• Sommerchill-lista er lydsporet til de tilbaketrukne, svale stundene under et tre eller under parasollen ved bassengkanten.

• «Visesommer» er den perfekte skjærgårdslista, enten du befinner deg i båten eller på et varmt svaberg, fyllt opp med norske og svenske sommerperler.

• Du finner alle sommerlistene på Dagbladets Spotify-profil - du kommer dit ved å trykke her.

Fullstendig oversikt over alle spillelistene får du ved å trykke på «public playlist»-fanen i Dagbladet-profilen.

Godt tips: Lagre lokalt Et godt sommertips: Det er lett å ta med deg disse listene på ferieturen - uten å tenke på mobilregningen.

Du kan enkelt, hvis du har et Spotify premiumabonnement, lagre spillelistene dine lokalt på mobiltelefonen, iPad'en eller PC'en.

Gå inn på Dagbladets Spotify-profil (søk på «Dagbladet» i søkefeltet og trykk på «follow»-knappen på listene du ønsker å spille fra. Der finner du listene igjen i «Playlist»-mappen under «Your music».

På alle plattformer vil du finne en knapp som er merket «Available offline», og denne drar du til høyre slik at den blir grønn. Da blir alle sangene i spillelisten lagret lokalt på din maskin, telefon eller nettbrett, og du vil kunne høre musikken uansett om du er på nett eller ikke.

Dagbladets musikkredaksjon ønsker deg en fortsatt fortreffelig sommerferie med herlig musikk på øret!

• Du kan også følge Dagbladet Musikk på Facebook og på Twitter.