Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Vi gir oss på topp

Neste år tar Vazelina Bilopphøggers farvel med en siste storkonsert.

SLUTT: Vazelina Bilopphøggers legger opp etter 40 år. Fra venstre: Viggo Sandvik Hansen, Arnulf Paulsen, Eldar Vågan og Jan Einar Johnsen. Foto: NTB Scanpix
SLUTT: Vazelina Bilopphøggers legger opp etter 40 år. Fra venstre: Viggo Sandvik Hansen, Arnulf Paulsen, Eldar Vågan og Jan Einar Johnsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det blir rart å avslutte dette. Vi bestemte oss i fellesskap i år, sier Arnulf «Høggern» Paulsen til Dagbladet.

Folkekjære Vazelina Bilopphøggers offentliggjorde i dag at de gir seg etter 40 år som band. Karrieren skal avsluttes med en siste spillejobb i selveste Oslo Spektrum, som skal holdes 21. mars neste år.

- Det blir en heidundrende avskjedskonsert og absolutt det største vi kommer til å gjøre i løpet av alle disse åra, sier Paulsen.

Vender tilbake

Torsdag var det innkalt til pressekonferanse i Oslo Spektrum, skriver Totens Blad som først meldte om nyheten. Mangeårig vokalist Viggo Sandvik var også til stede. Sandvik ga seg i 2006, etter 25 år som frontfigur, men vender tilbake for avskjedskonserten.

- Nå er vi i støtet. Vi gir oss mens vi er på topp, sier Eldar Vågan til Totens Blad.

- Dette er fysisk arbeid. Er det ikke fysisk, er du ikke et rockeband lenger. Paulsen er jo i 70-åra. Det har aldri vært aktuelt å fortsette uten Høgger’n, fortsetter han.

Kameratskap

«Høggern» sier overfor Dagbladet at han gleder seg over at Viggo Sandvik vender tilbake for en siste Vazelina-konsert.

- Det er jo 15 år siden sist, så det blir koselig.

- Hva vil du trekke fram etter 40 år sammen?

- Turnélivet og kameratskapet. Uten det hadde vi ikke holdt på så lenge, sier han.

Bandet startet opp i 1979, og hadde sin storhetstid på 80- og 90-tallet, med Sandvik som vokalist. Originalbesetningen besto av Eldar Vågan, Arnulf Paulsen, Bjørn Berg, Asgeir Hoel og «Mannskoret Vrakpant». Kjetil Foseid erstattet Sandvik i 2006.

Det folkekjære bandet står bak låter som «Bilopphøggerboogie», «Ferje over Mjøsa», «Surfbrett» og «Spikre paller». De gjorde seg også kjent på tv med julekalenderen «Vazelina Hjulkalender», som ble sendt på TV 2 i 2000.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling