- Vi gjemte oss på do og skremte folk

Ylvis fikk ekstra mye tid på Ellen DeGeneres Show.

LOS ANGELES, CA (Dagbladet): Ylvis-brødrene fikk spesialbehandling av Ellen DeGeneres da de gjestet superstjernens talkshow i Los Angeles i natt, norsk tid.

- Ellen ga oss ekstra mye tid, jubler Ylvis-brødrene, i det de møter Dagbladet, på vei fra opptak av Ellen DeGeneres Show, til møter med toppsjefene i plateselskapet Warner.

Den norske superduoen med videofenomenet «The Fox» stjal tid fra populære Eric Stonestreet, stjerne i hitserien «Modern Family».

- Vanligvis er det hovedgjesten som får lov å snakke mye med henne og de som opptrer får bare lov å spille og så må de forlate studioet med en gang, sier Vegard Ylvisåker (34), med et bredt glis.

- Men vi snakket veldig mye med henne, sier Bård Ylvisåker (31).

- Livredd De to innrømmer at nervene sto i høyspenn før opptakene, som gikk av stabelen i Los Angeles, natt til i dag, norsk tid.

- Vi var livredde for å drite oss ut som «foreigners» og sitte der i sofaen å knote på norsk, sier de to, i det de kommer heseblesende ut fra det enorme området som rommer film- og tv-studioet Warner Brothers, der hitshowet Ellen Show filmes.

- Hva var det skumleste ved å være på et så stort show?

DANS: Det var tydelig god stemning på settet da Ylvis opptrådte. Foto: Michael Rozman/Warner Bros
DANS: Det var tydelig god stemning på settet da Ylvis opptrådte. Foto: Michael Rozman/Warner Bros Vis mer

- Vi hadde en rasjonell frykt for å ikke få utnyttet muligheten dette gir oss. Hun når jo ut til fem millioner seere. Det er veldig svært, understreker Vegard, kledd i jeans, men fortsatt med tv-sminke i ansiktet.

Oppstyr Bergens-brødrene fikk roet ned i forkant av opptak med publikum. Ikke bare ble det avsatt spesielt mye tid med Ellen og filmteamet. De nyslåtte verdensstjernene fra Norge laget blant annet jubalong i garderoben.

- Hun hadde veldig høy spa-musikk i garderoben, men det morsomme var at vi fikk lov å lage veldig mye oppstyr med revekostymet, sier de nye youtube-stjernene:

- Vi gjemte oss på do og skremte folk, ler Bård. 

Sang sammen Talkshow-stjernen viste videoen, som nå har over 37 millioner views på nettet, til publikum, og forsøkte deretter å synge diverse dyrelåter sammen med de norske gjestene.

- Vi måtte synge den bit for bit, sier Vegard:

- Det er jo et av verdens største talkshows, men hun syntes uansett det var fabelaktig at vi kom, og vi snakket mye om hvordan vi plutselig havnet her, hvorfor vi i det hele tatt satt her på Ellen show.

- Vi viste videoen først, så snakket vi mye om det å synge låta, og hvordan vi hadde laget den.

- Hva ellers var Ellen opptatt av?

ETTER SHOWET: Ylvis-brødrene møtte Dagbladet etter Ellen DeGeneres Show.  Foto: Magnus Sundholm/Aftonbladet
ETTER SHOWET: Ylvis-brødrene møtte Dagbladet etter Ellen DeGeneres Show. Foto: Magnus Sundholm/Aftonbladet Vis mer

- At det er absurd mange som har sett videoen. Vi hadde jo aldri forutsett noe så enormt stort som dette.

Fikk bakoversveis Ellen DeGeneres show har gått i USA siden 2003 og komikeren DeGeneres er en av USAs aller mest kjente medie- og underholdningsfjes.

Gutta med TVNorge-serien «I Kveld med Ylvis», fikk bakoverssveis av størrelsen på Hollywood-showet, som vises på tv-kanalen NBC klokken 01.00, natt til lørdag, norsk tid.

- For oss som selv lager talkshow var det veldig fascinerende.

- Det er virkelig amerikansk. Som et svært slott, hundre ganger så stort som det vi lager.

- Hvordan skal dere toppe dette?

- Jeg tror nok ikke vi bør prøve å toppe dette, flirer Bård.

- Det er kanskje mulig, men vi har ikke oppskriften på hvordan man får til noe sånt som dette. Dette har bare plutselig skjedd.

- Hva kommer mamma til å synes når hun ser showet?

- Jeg tror ikke hun en gang vet at The Ellen Show eksisterer, smiler superduoen:

- Men hun har fått med seg at det eksisterer en sang.