Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Vi gjør det av helt fri vilje

Röyksopp gir ut overraskende remix-prosjekt med Rune Lindbæk etter plagiatstriden.

GIR SNART UT NY MUSIKK: Röyksopp kommer til å gi ut ny musikk i 2014, etter å ha brukt de siste årene i en rettstvist med Rune Lindbæk. Foto: Stian Andersen
GIR SNART UT NY MUSIKK: Röyksopp kommer til å gi ut ny musikk i 2014, etter å ha brukt de siste årene i en rettstvist med Rune Lindbæk. Foto: Stian Andersen Vis mer

(Dagbladet): Den årelange striden mellom Röyksopp og Rune Lindbæk ble i dag avsluttet da partene ble enige om forlik i plagiatsøksmålet og injuriesøksmålet Lindbæk hadde rettet mot elektronikaduoen.

Mer overraskende var det kanskje at de, etter tidligere beskyldninger om løgn, trusler og svik, også annonserte at de skal gi ut remixer av hverandres materiale.

 - Vi har sammen kommet til enighet om at injuriesaken heves som forlikt, og Rune Lindbæk trekker anken fra Bergen tingrett. I avtalen vi har inngått ligger ingen erkjennelser eller innrømmelser av krav fra noen partene. Det er en løsning der vi på flere punkter har blitt enige om å være uenige, men samtidig innsett at å legge saken fullstendig bak oss er det beste. Vi ønsker Rune alt godt videre, og som et symbol på fremtidstroen har vi blitt enige om å utveksle en remix av en av hverandres låter. På denne måten ender noe som har vært tungt for alle involverte opp med å også inneholde noe positivt, skriver Röyksopp i en uttalelse til Dagbladet.

- Vi skal ikke komponere sammen, så det blir ikke et slikt samarbeid hvor man jobber sammen i et studio, men vi synes at det er en fin måte å endre fokus på og vise omverdenen at vi vil gå videre og fokusere på de viktige ting i livet. Klisjeer har ofte rot i virkeligheten, så da må man bruke store ord. Det er svulstig sagt, men det er sånn vi føler det, utdyper Röyksopps Svein Berge på telefon.

- Lyst til å gjøre dette - Er dette noe dere gjør frivillig eller er det noe dere har forpliktet dere til?

- Vi gjør det av helt fri vilje. Dette er noe vi alle har lyst til å gjøre for å vise at vi har kommet oss videre. Hadde jeg vært smed, kunne jeg nå gått videre i livet ved å lage et eller annet jernprodukt. Men vi er jo musikere, så da lager vi musikk, sier Berge.

Han skjønner at det kan virke overraskende at trioen skal gjøre et remix-prosjekt sammen etter å ha brukt de siste årene i en bitter rettsstrid.

- At det er overraskende, var litt av meninga. Vi vil at dette skal overskygge fortida og få fokuset over på det vi kan best, nemlig å lage musikk.

Ny EP og plate De har enda ikke bestemt seg for hvilke låter de skal remixe.

- Dit har vi ikke kommet ennå. Vi driver jo og lager ny musikk for tida, så jeg ser for meg at Rune blir å remixe en av våre nye låter og vi blir å remixe en av hans nye låter, forteller Berge.

Susanne Sundfør-samarbeidet «Running to the Sea» har nettopp blitt gitt ut i utlandet med en splitter ny b-sidelåt kalt «Something in My Heart». Nå ventes det enda mer nytt materiale fra Röyskopp.

- Det kommer nok noen nye drypp på hjemmesida vår snart. Vi håper også på å gi ut en EP på vårparten og et nytt album kanskje til høsten. Men man vet aldri med oss, sier Röyksopp-medlemmet.

Det har ikke lyktes Dagbladet i å komme i kontakt med Rune Lindbæk i dag.

INNGIKK FORLIK MED RÖYKSOPP: Rune Lindbæk. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
INNGIKK FORLIK MED RÖYKSOPP: Rune Lindbæk. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media