- Vi gjør det vanskeligere for oss selv

Fredrik Skavlan om nytt studio og innspilling i London.

GOD STEMNING: Fredrik Skavlan gjør det stort med talkshowet «Skavlan», men innrømmer at det nå blir vanskelig og slitsomt med nytt studio og innspillinger i London. Foto: Hans A. Vedlog / DAGBLADET
GOD STEMNING: Fredrik Skavlan gjør det stort med talkshowet «Skavlan», men innrømmer at det nå blir vanskelig og slitsomt med nytt studio og innspillinger i London. Foto: Hans A. Vedlog / DAGBLADETVis mer

(Dagbladet): Fredrik Skavlans (45) talkshow «Skavlan» har siden våren 2009 blitt sendt samtidig på både norsk og svensk tv, noe som har gjort nordmannens program til en av de største tv-suksessene i Norden noensinne.

Nå skal han lokke internasjonale stjerner til showet.

Tidligere i år ble det nemlig kjent at «Skavlan» flyttet deler av innspillingen til London. I et ferskt mailintervju med svenske Resume.se, sier Fredrik Skavlan at det nye studioet i den britiske hovedstaden bygges for å kunne lokke frem de aller største stjernene til talkshowet.

- Blir slitsomt - Det er hovedmålet, men det er også for å få andre typer gjester som kan være interessante å se sammen med skandinavere. Målet er å få showet til å føles aktuelt, med stadig nye og overraskende mennesker. Kanskje vi får tak i flere interessante personer hvis vi har denne fleksibiliteten. Men SVT i Stockholm er vårt hjem, tross alt, sier Skavlan til avisa.

Innspillingen i London betyr også at de må jobbe hardere for å beholde interessen og fornye opplegget rundt programmet.

- Vi gjør det vanskeligere for oss selv, gjennom utfordringer i både innhold og arbeidsmetode. London er et slikt grep. Det kommer til å bli veldig slitsomt og vanskeligere, sier han.

Det er den syvende sesongen som ruller på skjermene nå i vår, og det er i tillegg klart for enda fire sesonger, altså  52 programmer, av talkshowet. Likevel blir ikke Skavlan lei og sier han vil fortsette så lenge magefølelsen støtter det.

- Kunsten er å føle det selv, før seerne gjør det, sier han.

Jantelovens solside Intervjustilen vil han imidlertid beholde enten han er i Sverige eller England.

- Man må virkelig ta innover seg de menneskene man møter i stedet for å vise kollegene sine hvor flink man er til å intervjue folk. Og man må aldri bestemme seg på forhånd om hvordan en person er, sier Skavlan.

I intervjuet forklarer Skavlan hvorfor han tror talkshowet har blitt en så stor suksess.

- Internasjonalt sett er talkshow ofte basert på politikk, stjerner eller underholdning, men det er ikke så mange som blander alt dette og lar helt ulike mennesker møtes. At det fungerer så bra i Skandinavia kommer kanskje an på vårt syn på likestilling. Ingen skal være større eller bedre enn at de kan sette seg ned og prate med andre. Vi kan kalle det jantelovens solside, sier han til Resume.se.

I fjor ble to sesonger av talkshowet kjøpt inn av BBC Nordic, som til slutt endte med å legge planene om å kjøpe flere sesonger av «Skavlan» på is.

Det la likevel ingen demper på suksessen til Skavlan, som kan le hele veien til banken. Siden hans eget produksjonsselskap Monkberry tok over produksjonen av talkshowet i 2010, har omsetningen økt til hele 40 millioner.

SLUTTER IKKE: Fredrik Skavlan fortsetter så lenge magefølelsen sier det. Foto: Oskar Kullander / Dagbladet
SLUTTER IKKE: Fredrik Skavlan fortsetter så lenge magefølelsen sier det. Foto: Oskar Kullander / Dagbladet Vis mer