KOMMENTARER

Vi googler, deler på Facebook og snakker på Skype som om ingen ting var skjedd

Har du sluttet å bruke det sosiale nettet etter PRISM-avsløringene?

DISKUTERER MENS VI OVERVÅKES: Avsløringene av PRISM-programmet har ikke ført til noe forbrukeropprør mot de involverte nettjenestene. Foto: Reuters/Scanpix
DISKUTERER MENS VI OVERVÅKES: Avsløringene av PRISM-programmet har ikke ført til noe forbrukeropprør mot de involverte nettjenestene. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

En vittig hund på nettet observerte at det mest skremmende med avsløringen av overvåkingsprogrammet PRISM er at FBI og NSA lar 9-åringer designe PowerPoint-presentasjonene sine. At myndighetene overvåker så og si alt vi foretar oss på nettet, visste vi jo allerede.

Vel, vi visste kanskje ikke. Men hadde vi ikke mer enn tilstrekkelig informasjon, også før Edward Snowden sto opp som en ekte, amerikansk helt,  til å kjenne risikoen forbundet med å dele privat og personlig informasjon i den grad mange av oss gjør på nettet?

DET ER KANSKJE DERFOR det så langt ikke har vært mulig å registrere noe tegn til brukerflukt fra de involverte nettselskapene. Reaksjonene fra skuffede og sinte nettbrukere har vært mange og sterke, men, med forbehold om at annen informasjon kan dukke opp, tyder alt så langt på at vi googler, deler på Facebook, handler i iTunes og snakker på Skype som om ingen ting var skjedd.

Et ganske velvoksent paradoks: Vi deler og diskuterer om overvåkingsskandalen - i nettmediene som overvåkes.Det manglende forbrukeropprøret kan kanskje tjene som en bekreftelse noe det har vært grunn til å mistenke en stund.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer