LEDER

Hovedleder: DAB

Vi gråter for DAB og Stortinget

Alle partier på Stortinget har gjort seg bort i DAB-saken. Det er bare å gratulere, og sette seg til å strekke ledninger.

SLIK: Neste år slukkes FM-nettet. Alle partier på Stortinget gjort seg bort i DAB-saken. Det er bare å gratulere, og sette seg til i bilen og strekke ledninger. Foto: Arne Hoem / Dagbladet
SLIK: Neste år slukkes FM-nettet. Alle partier på Stortinget gjort seg bort i DAB-saken. Det er bare å gratulere, og sette seg til i bilen og strekke ledninger. Foto: Arne Hoem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert

Det er ikke alltid vi i Dagbladet deler standpunkt med Frp. Som motstandere av innføringen av DAB har de hatt vår fulle støtte, men nå har de lykkes med å gjøre sitt standpunkt i denne saken til en parodi.

Først: da NRK lanserte NRK Alltid nyheter på DAB i 1995 koplet de fleste internettbrukere seg opp via modem, og vi var tolv år unna iPhone og Facebook som markerte starten på det mobile paradigmeskiftet. Det har vært mange muligheter til å stoppe DAB-prosjektet siden, men Stortinget har dessverre overlatt til radiobransjen å sette premissene for samfunnsutviklingen. Det er lenge siden det ble åpenbart at DAB er et trinn på den teknologiske utviklingsstigen som vi lett kunne skrittet over.

Fordelene teknologien gir er minimale i forhold til omkostningene. Prioritering av fortsatt utvikling av nettdekning over hele landet, kombinert med fortsatt drift av FM-nettet ville vært både en mer fornuftig utvikling av infrastrukturen i landet vårt, og ikke minst det enkleste for innbyggerne. Alle FM-radioer må enten skrotes når FM-nettet skrus av etappevis fra januar neste år, eller tilkobles en adapter. Bare 28 prosent av norske biler har nå en DAB+-radio, det blir mange ledninger å se i norske biler framover.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer