- Vi hadde ikke akkurat trodd det skulle bli en seersuksess

Halvdan Sivertsen om musikalfilmen med hans egne låter.

FORNØYD:  Halvdan Sivertsen har sett musikalfilmen «Ta meg med» to ganger, og likte den godt. Filmen har brukt flere av hans låter. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
FORNØYD: Halvdan Sivertsen har sett musikalfilmen «Ta meg med» to ganger, og likte den godt. Filmen har brukt flere av hans låter. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HALDEN (Dagbladet): - Det var ikke en veldig kommers film, og jeg hadde ikke akkurat trodd den skulle bli en seersuksess, sier Halvdan Sivertsen (64) til Dagbladet.

Tidligere i år hadde den norske filmen «Ta meg med» premiere på kino, med kjente skuespillere og artister som Frank Kjosås, Marion Ravn, Magnus Grønneberg, Haddy N'jie og Kjersti Elvik på laget.

Åpningshelga var det ifølge filmnettstedet Filter bare 3618 kinogåere som valgte å se denne filmen. Den er beskrevet som en romantisk filmmusikal, og låtene i filmen var hentet fra katalogen til Jan Eggum (62) og Halvdan Sivertsen.

Dagbladet møter Sivertsen på innspilling av «Allsang på grensen» i Halden, der han i kveld skal stå på scena med nettopp kameraten og kollegaen Jan Eggum. Han sier til Dagbladet at han er godt fornøyd med hvordan «Ta meg med» benyttet hans låtmateriale.

Smal film - Det var en ganske smal lavbudsjettsfilm, så det var forventet at det ville bli blandet respons. Alle involverte og skuespillerne gjorde en kjempegod jobb, sier han og fortsetter:

- Jeg så filmen to ganger, og likte den like godt begge gangene. Jeg sier ja til alle kreative mennesker som har lyst til å bruke sangene mine. Det gjør meg rørt og takknemlig og er bare gøy uansett, sier han.

Sivertsen sier at han ikke kan ta seg nær av noen dårlige anmeldelser. Filmen fikk en treer på terningen i Dagbladet, mens VG ga den fire. Aftenposten ga bunnscore - terningkast én.

- Jeg har fått alt fra terningkast seks til to på platene mine, jeg også, så man må alltid ta høyde for at ikke alle liker det. Denne filmen var nok også veldig smal. Nesten som en musikalsk dogmefilm, så vi var forberedt på at det ikke var noe for alle, sier han.

- Ville du gjort filmen noe annerledes selv?

- Kanskje jeg skulle sagt at det burde vært mer av mine sanger og mindre av Eggums sanger? Da hadde det blitt kommerst, da, sier Sivertsen spøkefullt og ler.

Nostalgien er aldri langt unna når Sivertsen og Eggum kommer sammen på scenen. Sammen med Øystein Sunde og Lillebjørn Nilsen startet de supergruppa Gitarkameratene allerede 1988. Ikke overraskende ble bandet også hyllet med Spellemannpris da de for alvor slo til i den norske musikkbransjen.

Gode venner Nå gleder Sivertsen seg til igjen å stå på scena med sin gamle venn.

- Vi har funnet oss en fin form som vi trives med. Det er veldig morsomt, utfordrende og nakent når vi spiller sammen. Vi har vært venner helt siden 70-tallet og har mange felles musikalske referanser, sier Sivertsen.

Som soloartister har de begge hatt enorm suksess, hvor bagasjen har vært fylt med slagere som «Sommerfuggel i vinterland», «En natt forbi» og «Kjærlighetsvisa». De har turnert sammen en rekke ganger. Begge har også vært med i «Hver gang vi møtes», vel å merke i to ulike sesonger.

I sommer skal Sivertsen ha en fin miks av spillejobber og fritid - slik han liker best å bruke sommeren.

- Sommeren er deilig, spesielt når det er fint vær hele tida. Jeg skal ut på flere spillejobber, og så skal jeg være med venner, familie og barnebarn, enten om vi drar ut på havet og fisker eller slapper av i hagen, sier han.

Den populære visesangeren har flere aktiviteter å fylle tida med.

- Jeg liker å gå fjellturer og bruke kroppen, også kjører jeg elsykkel. Ellers liker jeg å spille tennis og golf eller være ute med båten og fiske. Og så må jeg alltid en tur til Lofoten, sier han.

«Allsang på grensen» sendes på TV 2 førstkommende torsdag, klokka 20.00.

Halvdan Sivertsen

• Født 5. januar 1950 i Tromsø. Flyttet raskt til Bodø.
• Gift med Marit Ellisiv Bakken. Har døtrene Linda og Marie.
• Platedebuterte i 1973 med «Halvdan 23 år».
• Var siden også kjent som medlem i Gitarkameratene.
• Står på scena med Jan Eggum på «Allsang på grensen» på TV 2 i morgen kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer