- Vi hadde nok fått kjeft hvis vi hadde sendt dette på NRK

Solbakken og Hopes kritikkjakt gikk ikke som planlagt.

(Dagbladet): - Vi hadde tenkt å lage en morsom og krass NRK-sak, og fyre opp under debatten enda mer, sier NRK-profil og «Karl Johan»-programleder Erik Solbakken (29) til Dagbladet.

Det gikk ikke som planlagt.

Mislykket kritikkjakt Sammen med «sidekick» Hasse Hope (28), tilbrakte han mange timer i Oslos kanskje mest kjente gate onsdag - samme dag som Dagbladets forside viste at Vidar Lønn-Arnesen og Christian Borch mener både ett og annet om NRK og andre tv-kanalers fokus på aldersgrupper og jakt på yngre tv-seere (NB: krever abonnement).

Bakgrunnen for Dagbladets sak, var en kronikk signert tv-produsent Stein-Roger Bull - som i tirsdagens Dagbladet skriver at NRK ignorererer to millioner potensielle tv-seere, altså de som har passert 50 år.

- Vi var lenge på opptak, men pensjonister er verdens hyggeligste folk, og hadde ikke et eneste vondt ord å si om NRK. Det gikk ikke akkurat som planlagt, sier Solbakken.

• Se resultatet i videoen øverst i saken.

- Hadde nok fått kjeft - I en enquet, er det fint med folk som er både for og imot, men ingen ville være imot. Det er ikke sikkert den Dagbladet-saken traff spikeren, iallfall ikke ifølge de 50-60 pensjonistene vi snakket med, sier Solbakken.

Resultatet av kritikkjakten kan du se i klippet øverst, men det vil ikke bli vist i kveldens episode av humorprogrammet «Karl Johan».

- Det kan nesten tolkes som propaganda hvis vi sender dette på NRK i kveld. Vi skal ikke drive med selvskryt, og hadde nok fått kjeft hvis vi hadde sendt dette på NRK.

- Det mest folkelige I onsdagens Dagbladet mente NRK-veteran Vidar Lønn-Arnesen at «NRK feilsatser med disse sprelske programmene», og at seere over 50 «ikke alltid føler et så stort behov for det NRK sender i beste sendetid nå».

Solbakken har imidlertid fått svært gode tilbakemeldinger på «Karl Johan», som sendes på NRK1 torsdager klokka 22.30, nettopp fra denne seergruppa.

- I utgangspunktet tenkte vi å lage dette som et smalt NRK3-program. Nå er vi flytta over på NRK1, og det er en grunn til det, sier han og legger til:

- «Karl Johan» er blitt det mest folkelige av alle folkelige programmer. Vi har mange pensjonister som sier «fett show» og «kult jobba», nesten flere enn folk på vår egen alder. Og det er gøy.

- Klarer det - Opplever du at NRK ignorerer de eldre seerne i jakten på de yngre?

- Man skal høre på fine folks innspill, men jeg tror at jeg ikke skal legge meg borti hele den debatten. Vi lager iallfall et program som mange pensjonister liker. Men det skal sies at når pensjonister sier at de liker det, legger de til at det er fordi de er «så unge og spreke til sinns». Jeg tror ikke vi når de eldste innen pensjonistgruppa.

- Samtlige programmer i NRK prøver å treffe mennesker mellom 9 og 90, tror jeg, men jeg tror at «Karl Johan» er et av de få programmene som faktisk klarer det, sier Solbakken.

POPULÆRE: Hasse Hope og Erik Solbakken har hatt stor suksess med NRK-programmet «Karl Johan». 
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
POPULÆRE: Hasse Hope og Erik Solbakken har hatt stor suksess med NRK-programmet «Karl Johan». Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 128450796


Varnish cache server