Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Vi hadde vært ute på forskjellige steder – og fått smake engelske knyttnever

Et par blåveiser etter Top Rank.

SOMMEREN 1973: Sommerskole i Brighton juli 1983, det eneste visuelle minnet er dette er, utklipp fra en katalog. Noen som kjenner seg igjen? Foran en av dem som skulle lære oss engelsk, Lars-Jacob Krogh. Foto: Faksimile
SOMMEREN 1973: Sommerskole i Brighton juli 1983, det eneste visuelle minnet er dette er, utklipp fra en katalog. Noen som kjenner seg igjen? Foran en av dem som skulle lære oss engelsk, Lars-Jacob Krogh. Foto: Faksimile Vis mer
Meninger

Jeg er et kvalifisert mimrehode fra livets laveste tivolihylle. Beklager så mye, men hvis du ikke makter å lese videre – og det kan jeg godt forstå –om tidligere tider, opplevelser, folk, pints og diverse, så bruk tida på noe mer fornuftig. Følg med på det som skjer blant annet i Sverige.

Vi har så vidt fått med oss at det er noen norske politikere, du vet de som står for solidaritet, vennskap og rettferdig for noen få, som elsker å snakke om svenske tilstander. Det skal vi også gjøre. Nei, forresten.

Vi kan ikke besudle det norske alfabetet med å bruke våre bokstaver til å skrive om nazister fra Den nordiske motstandsbevegelsen (DNM). Og, når vi nå likevel har gjort dette vet vi at vi får noen mailer fra det herrefolket der ute på den siden som er nærmere de andre enn oss.

Vi går derfor videre med verbøvelsen: Å mimre. Nylig ble det igjen ryddet i skuffer og skap, og der dukket det opp flere utklippsbøker med rusk, rask og annet stas. I ei av dem fant vi ei utklipp vi helt hadde glemt blant annet med det eneste bildet fra sommeren 1973, det eneste visuelle minnet fra sommeren hos Mr. And Mrs. Jones i Edburton Avenue, Brighton, der Mister i huset var ukependler fra London og bare hjemme scotch on the rocks i helgene.

Her bodde denne skribent i tre uker. På sommerskole i regi av NIS. I samme leilighet bodde også en trønder som jeg ikke husker navnet på, men vi begge våknet en morgen med blåveiser. Det er fakta. Vi hadde vært ute- på forskjellige steder – og fått smake engelske knyttnever.

Min episode huskes tydelig. Var selvsagt igjen på discoteket Top Rank. Hadde langt blondt hår, gikk sammen med to andre unge nordmenn, hadde begge henda i baklommene da noen pirket meg på skuldra, snudde meg og det sa bang.

En knyttneve rett i høyre øye. Jeg falt. To voksne gutter. Den ene forsøkte å sparke. Jeg kom meg opp, de kastet stoler. Sinte. Jeg kjente dem ikke. Vakter kom. De to ble kastet ut, mens de lo.

Om jeg ble redd? Ja. Om jeg etterpå aldri har vært tilbake i denne blåsveisbadebyen? Jo, mange ganger. Om jeg misliker engelskmenn? Ja, ganske mange, men jeg holder fortsatt med England i alle fotballmesterskap, dessverre. God sommer: A pint of Double Diamond, please (som i 73).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media