MGP-finalen

Vi håpet på Rebecca, men Rybak ble for sterk

Vil han sjarmere Europa igjen?

IKKE UVENTET: Alexander Rybak vant den norske MGP-finalen. Ikke uventet, men vår anmelder håpet av Rebecca skulle vunnet. Foto: Anita Arntzen
IKKE UVENTET: Alexander Rybak vant den norske MGP-finalen. Ikke uventet, men vår anmelder håpet av Rebecca skulle vunnet. Foto: Anita Arntzen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vi gratulerer Alexander Rybak. Du er vår mann i Lisboa og kommer til å gjøre det bra i den europeiske Melodi Grand Prix-finalen i mai. Men det var ikke deg vi hadde håpet på. Etter å ha hørt alle årets ti finalister, var det spesielt en som sto fram: Rebecca Thorsen.

At Alexander Rybak valgte å være med i en ny MGP-runde, er for meg merkelig. Han er i legendarisk i europeisk MGP. Seieren i Moskva i 2009 var en maktdemonstrasjon og vel fortjent, men han kommer ikke til å kunne tangere dette - en bragd han neppe klarer å gjenta.

Hvorfor valgte Rybak å bli med igjen? Å hoppe etter Wirkola er noe man helst unngår. Å opptre i MGP etter Rybak er litt det samme. Så hvorfor han utfordrer seg selv på den måten, er underlig. Han kan ikke vinne over seg selv. Men han gamblet på at han ville ta seieren i havn med «en grei låt», og det gjorde han.

Det er klart at Alexander Rybak stilte på dette «løpet» med en stor fordel. Det var som å starte i skisporet med flere minutters forsprang. Det sørget trynefaktoren for. De andre artistene måtte gå «strafferunder», selv om både Alejandro og Rebecca, etter mitt skjønn, traff blinken langt bedre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer