Det er vel bare Bibelen i vår kulturkrets som er mer sitert og brukt som inspirasjonskilde enn William Shakespeares (1564 –1616) diktning. Med de 38 skuespillene og 154 sonettene plasseres han som den kanskje største og mest betydningsfulle av alle diktere gjennom tidene. Den ruvende klassikeren som så mange har et forhold til, har skrevet tekster som synes å være like aktuelle som da de ble til for mer enn fire hundre år siden. Tematisk, psykologisk og eksistensielt rommer forfatterskapet alt som stor litteratur skal ha: det evig menneskelige, på godt og vondt. I tillegg, språklig virtuost, formmessig suverent. Og antakelig den forfatter og det forfatterskapet som det er skrevet og forsket mest på. Kan det da komme fram noe nytt om dikteren og forfatterskapet? Ja, faktisk, hvis framstillingen blir personlig og perspektivutvidende. For meg rommer Inger Merete Hobbelstads verk «Å leve med Shakespeare. Essays» en god del av dette.
Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer
Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.
29,-
1 uke
79,-
1 måned
179,-
3 måneder
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger