Du leser nå Dagbladet Pluss

Vi har alle en bit av Shakespeare i oss, skal vi tro Inger Merete Hobbelstad

Verdifullt nytt tilskudd til Shakespeare-litteraturen.

DIKTERBOK: Dagblad-kommentator Inger Merete Hobbelstad har skrevet essaybok om William Shakespeare
. Foto: NINA HANSEN
DIKTERBOK: Dagblad-kommentator Inger Merete Hobbelstad har skrevet essaybok om William Shakespeare . Foto: NINA HANSENVis mer

Det er vel bare Bibelen i vår kulturkrets som er mer sitert og brukt som inspirasjonskilde enn William Shakespeares (1564 –1616) diktning. Med de 38 skuespillene og 154 sonettene plasseres han som den kanskje største og mest betydningsfulle av alle diktere gjennom tidene. Den ruvende klassikeren som så mange har et forhold til, har skrevet tekster som synes å være like aktuelle som da de ble til for mer enn fire hundre år siden. Tematisk, psykologisk og eksistensielt rommer forfatterskapet alt som stor litteratur skal ha: det evig menneskelige, på godt og vondt. I tillegg, språklig virtuost, formmessig suverent. Og antakelig den forfatter og det forfatterskapet som det er skrevet og forsket mest på. Kan det da komme fram noe nytt om dikteren og forfatterskapet? Ja, faktisk, hvis framstillingen blir personlig og perspektivutvidende. For meg rommer Inger Merete Hobbelstads verk «Å leve med Shakespeare. Essays» en god del av dette.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.