<strong>BIDRAR MED TEKST OG MUSIKK:</strong> Asgeir Føyen er mannen bak Middle East Program og det internasjonale bandet My Favorite Enemy. Artist Christian Ingebrigtsen (til venstre) og låtskriver og Trang Fødsel-medlem Hans Petter Aaserud (til høyre) er blant de norske musikerne som bidrar musikalsk og litterært til musikkgruppen. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
BIDRAR MED TEKST OG MUSIKK: Asgeir Føyen er mannen bak Middle East Program og det internasjonale bandet My Favorite Enemy. Artist Christian Ingebrigtsen (til venstre) og låtskriver og Trang Fødsel-medlem Hans Petter Aaserud (til høyre) er blant de norske musikerne som bidrar musikalsk og litterært til musikkgruppen. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer

- Vi har alle en liten stemme som vi kan bruke på noe viktig

Christian Ingebrigtsen har et ønske om å skape små glimt av håp om fred i Midtøsten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For om lag tre år siden ble bandet My Favorite Enemy dannet, som et resultat av Asgeir Føyens Middle East Program og hans engasjement for fred i Midtøsten.

Den musikalske gruppa består av frivillige, anerkjente låtskrivere og musikere fra Jordan, Israel, USA, palestinske områder og Norge.

- Musikkartister har god innflytelse i sitt miljø, og det er slettes ikke likegyldig hva låtskriverne skriver om, sier Føyen.

- Små glimt av håp Sammen vil artistene skape relasjoner mellom framtidens ledere og vise at sameksistens er mulig.

Fra Norge er godt etablerte navn som a1-vokalist Christian Ingebrigtsen, låtskriver og Trang Fødsel-medlem Hans Petter Aaserud og Venke Knutson med.

- Når man ikke møtes er det lett å ha et fiendebilde som ikke er så nyansert. Men så møtes vi og ser at vi alle er mennesker, fiendebildene rakner. Det er litt klisjéaktig, men sant, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

Laget plate - Vi skriver mye fint sammen, og det er spennende rent musikalsk. Vi kan ikke skape fred, men vi kan skape ringvirkninger og små glimt av håp, legger han til.

For tre år siden møttes My Favorite Enemy for første gang.

De rundt 15 medlemmene hadde et intensivt låtskriververksted sammen, som siden har resultert i ei plate.

- Det var rar stemning i begynnelsen, og det oppstod uenigheter rent kunstfaglig, men det gikk seg til. Vi kom gjennom det med styrkede vennskap, sier Aaserud.

- Har gitt mening My Favorite Enemy-plata er foreløpig ikke i omløp i Norge.

<strong>MY FAVORITE ENEMY:</strong>  Bandet ble dannet for rundt tre år siden, og har siden laget en cd, samt hatt spillejobber rundt omkring. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
MY FAVORITE ENEMY: Bandet ble dannet for rundt tre år siden, og har siden laget en cd, samt hatt spillejobber rundt omkring. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

Nylig blitt solgt i 4000 eksemplarer til kulturavdelingen i det israelske Utenriksdepartementet og vil leveres til alle israelske ambassader verden over.

Bandet har allerede hatt et par spillejobber på ulike verdensarenaer, og framover har de planer om å bli ennå mer synlige.

- Når vi skaper noe sammen, kan det bety noe - vi har alle en liten stemme som vi kan bruke på noe viktig. Prosjektet har gitt mening både profesjonelt og personlig, sier Ingebrigtsen.

<strong>VIL SKAPE RINGVIRKNINGER:</strong> - Vi kan ikke skape fred, men vi kan skape ringvirkninger, sier Ingebrigtsen om gruppa My Favorite Enemy.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
VIL SKAPE RINGVIRKNINGER: - Vi kan ikke skape fred, men vi kan skape ringvirkninger, sier Ingebrigtsen om gruppa My Favorite Enemy. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer