KUTTER 70 ÅRSVERK: Aller Norge, som blant annet gir ut Se og Hør og Allers, kutter nå 70 årsverk. Her et bilde av fasaden i Stenersgata 2.
Foto: TORBJØRN GRØNNING
KUTTER 70 ÅRSVERK: Aller Norge, som blant annet gir ut Se og Hør og Allers, kutter nå 70 årsverk. Her et bilde av fasaden i Stenersgata 2. Foto: TORBJØRN GRØNNINGVis mer

- Vi har alle en tung dag på jobben

Aller-sjefen sier stemningen er nedtrykt.

(Dagbladet.no) I dag ble det kjent at Aller Norge, som blant annet gir ut Se og Hør og Allers, kutter 70 årsverk.

- Kostnadskuttene skyldes rett og slett endringer i markedet over tid. Både opplagsinntekter og annonseinntekter har gått ned - da må vi ta grep, skriver administrerende direktør i Aller Norge, Roger Hansen, i en mail til Dagbladet.no.

Aller Internett, som er et eget selskap, er ikke inkludert i dette tallet. Aller Norge eier blader som Se og Hør, Allers, KK, Henne og Cosmopolitan, og gikk i januar ut og opplyste at de måtte spare mellom 110 og 130 millioner kroner.

- Hele mediebransjen opplever tøffere tider på inntektsfronten. Det gjelder Aller Norge også, og da benyttes kostnadsreduksjon som et virkemiddel for å få bedre lønnsomhet. God lønnsomhet er en forutsetning for å trygge arbeidsplasser for majoriteten av de ansatte på sikt.

- Hvordan har det vært å ta denne avgjørelsen?

- Det er alltid tungt å ta slike avgjørelser, men dette er oppgaver jeg er satt til å gjøre som leder for Aller Norge.

- Hvor lang har prosessen vært?

- Vi startet i høst - og har i dag hatt stort felles allmøte med påfølgende avdelingsvise allmøter.

- Hvordan er stemningen i administrasjonen og blant de ansatte?

- Det sier seg selv at stemningen er nedtrykt - og tror vi alle har en tung dag på jobben i dag.