SVAR PÅ TILTALE: Jette Christensen sitter i kontroll- og konstitusjonskomiteen for Arbeiderpartiet. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
SVAR PÅ TILTALE: Jette Christensen sitter i kontroll- og konstitusjonskomiteen for Arbeiderpartiet. Foto: Tor Erik H. MathiesenVis mer

- Vi har alltid, hver eneste gang Krf har fremmet forslag om å hente abortkampen inn i Grunnloven, kjempet mot dette

Jette F. Christensen svarer Norsk kvinnesaksforening.

Debattinnlegg

Arbeiderpartiet har alltid, hver eneste gang Krf har fremmet forslag om å hente abortkampen inn i Grunnloven, kjempet mot dette. Vi kan derfor berolige Norsk Kvinnesaksforening, som frykter at en ny paragraf kan true retten til abort.

Ingenting har endret seg. Vi kan forsikre om at §93 retten til liv ikke er med i de forhandlingene om språk Ap har hatt med Krf. Tvert imot avviste AP å gå med på formuleringen om iboende rett til liv. Det er med andre ord ingen tvil om at Arbeiderpartiet avviser Krfs formuleringer på §93.

Arbeiderpartiet har hele tiden ønsket å sikre at diskusjon om abort blir ført av Stortinget og at grunnlovsbestemmelser ikke skal kunne tas til inntekt for noens syn. Arbeiderpartiet vil derfor stemme for følgende forslag § 93:

«Ethvert menneske har rett til liv. Ingen kan dømmes til døden. Ingen må utsettes for tortur eller annen umenneskelig eller nedverdigende behandling eller straff. Ingen skal holdes i slaveri eller tvangsarbeid. Statens myndigheter skal beskytte retten til liv og bekjempe tortur, slaveri, tvangsarbeid og andre former for umenneskelig eller nedverdigende behandling.»

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.