DEBATT

- Vi har alltid, hver eneste gang Krf har fremmet forslag om å hente abortkampen inn i Grunnloven, kjempet mot dette

Jette F. Christensen svarer Norsk kvinnesaksforening.

SVAR PÅ TILTALE: Jette Christensen sitter i kontroll- og konstitusjonskomiteen for Arbeiderpartiet. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
SVAR PÅ TILTALE: Jette Christensen sitter i kontroll- og konstitusjonskomiteen for Arbeiderpartiet. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.

Arbeiderpartiet har alltid, hver eneste gang Krf har fremmet forslag om å hente abortkampen inn i Grunnloven, kjempet mot dette. Vi kan derfor berolige Norsk Kvinnesaksforening, som frykter at en ny paragraf kan true retten til abort.

Ingenting har endret seg. Vi kan forsikre om at §93 retten til liv ikke er med i de forhandlingene om språk Ap har hatt med Krf. Tvert imot avviste AP å gå med på formuleringen om iboende rett til liv. Det er med andre ord ingen tvil om at Arbeiderpartiet avviser Krfs formuleringer på §93.

Arbeiderpartiet har hele tiden ønsket å sikre at diskusjon om abort blir ført av Stortinget og at grunnlovsbestemmelser ikke skal kunne tas til inntekt for noens syn. Arbeiderpartiet vil derfor stemme for følgende forslag § 93:

«Ethvert menneske har rett til liv. Ingen kan dømmes til døden. Ingen må utsettes for tortur eller annen umenneskelig eller nedverdigende behandling eller straff. Ingen skal holdes i slaveri eller tvangsarbeid. Statens myndigheter skal beskytte retten til liv og bekjempe tortur, slaveri, tvangsarbeid og andre former for umenneskelig eller nedverdigende behandling.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer