- Vi har bare smeltet sammen

Fulle av jetlag og humør møtte Metallica i går media. Og trente på å si «Terje».

To timer før Metallicas europaturnéåpning sitter trommeslager Lars Ulrich lettere tilbakelent i en sofa og småpludrer på sitt danske morsmål om sin norske tante Bodil, som ikke kommer på konserten i kveld, siden hun flyttet til Danmark for en god stund siden. Ved siden av ham sitter den nye bassisten Robert Trujillo i basketdrakt og joggebukse og synes at all is good , for etter konserten skal han møte snowboardkjører Terje Håkonsen, et av hans store forbilder.

Innimellom vrir Ulrich på sin kranglete høyrearm, en av grunnene til at bandet valgte å avlyse sin Sør-Amerika-turné i forrige måned.

- Dessuten måtte vi ta vare på vår mentale helse. Det ble for mye, sier han.

Men nå går alt bedre. For den månedslange europaturneen har Ulrich fått med seg en privat massør som han bare kaller «The Arm Dude». Mens Trujillo blir et eneste stort glis når han skal forklare hvordan det oppleves å være på sin første turné med verdens største hardrockband.

- Vi har bare smeltet sammen, sier han, og tvinner fingrene sine inn i hverandre.

- Det kan hende at det er jeg som har tilført mer kommunikasjon i bandet, jeg vet ikke. Men på scenen står jeg iallfall av og til og smiler til Lars.

Ulrich har ellers merket seg at det kommer merkbart mange unge mennesker på Metallica-konserter i Europa.

- Det er kanskje et tegn på at vi ikke helt har skrumpet inn til et overmodent, nostalgisk Las Vegas-show ennå? spør Ulrich, men svarer selv.

- Nei, Las Vegas er visst ikke før neste år.