Alarmklokkene ringer for oss:

Vi har da virkelig ikke tid til å bli rundlurt av STATEN!!!

Innovasjon Norge er vår samtids lurendreiere, og vi i pressen må ta oss god tid til å sjekke ut slike kjempesaker om et tidløst øysamfunn i Troms.

NORDLYSTLØGNERE: Innovasjon Norge brukte en halv million på å lure oss i pressen. Det er ikke slik at klokkene er bannlyst på Sommarøy i Troms. Dumt gjort av Staten, og av oss å ikke sjekke faktabakrunn. Beklager. Foto: NTB Scanpix.
NORDLYSTLØGNERE: Innovasjon Norge brukte en halv million på å lure oss i pressen. Det er ikke slik at klokkene er bannlyst på Sommarøy i Troms. Dumt gjort av Staten, og av oss å ikke sjekke faktabakrunn. Beklager. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Veggur er mitt islandske navn. Tenker derfor på Chaplin og «Modern Times». Tenker på Little Feat og «Times Loves a Hero». Tenker på «Easy Rider» der Hopper og Fonda stopper chopperne, kaster klokkene og brøler ut på landeveien. Frihet. Det tidløse.

Og, noen patetiske harehunder av oss forsøker derfor litt for ofte å skru tida tilbake ettersom vi lever i ei snodig samtid og kjenner på en liten gru for framtida. Ja, og da ble det vel slik at vi i pressen nylig gikk fem på da det dukket opp en kjempesak om det tidløse samfunn. I Norge!

I dette heseblesende Høyre-pengelandet. Vi som lever av å stresse. Vi som har så dårlig tid at vi glemmer de eldre, laksen, klima, medmennesker, stille lengde, unge, rare, urmakere og nuet. (Vi ler litt også da, lavt).

Derfor, hva? Ei tidløs øy? I Nord-Norge! Vi skrur tida tilbake til 7. juni. Dagbladet, sammen med mange andre aktører innenfor Kgl. Norsk Presse, la ut en NTB-sak som siterte NRK:

«Innbyggere på Sommarøy i Troms ønsker seg et samfunn uten klokker og tidsfrister og vil be myndighetene om hjelp til å gjøre øya til tidsfri sone. Forrige helg ble det organisert et folkemøte i bygda, og innbyggerne ble enige om å sende et opprop videre til myndighetene, melder NRK. Ønsket er at Sommarøy ikke skal måtte forholde seg til tidsfrister, som for eksempel åpningstider i butikkene. Initiativtakerne ønsker at folk kan henge fra seg klokkene sine på brua når de kommer til Sommarøy og deretter glemme tida helt. Allerede henger det flere armbåndsur på brua.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer