Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vi har det kjempebra

...men er ikke lykkelige. Thomas Hylland Eriksen har skrevet boka «Storeulvsyndromet».

(Dagbladet.no): Forventet levealder har aldri vært så høy som nå, vi jobber mindre og har flere valgmuligheter enn tidligere generasjoner. Likevel er vi ikke fornøyde. Det har Thomas Hylland Eriksen skrevet bok om.


«Storeulvsyndromet» blander vitenskapelige funn, historier fra skjønnlitteraturen og personlige anekdoter i et forsøk på å finne ut hva som gjør livet verdt å leve. For selv om levestandarden har økt, viser undersøkelser at livskvaliteten har sunket siden 1950-årene.

I boka møter vi Platon, Askepott, Tor Åge Bringsværd, Claude Lévi-Strauss, Nils Arne Eggen, Peter Wessel Zappfe, Paul McCartney, Slavoj Zizek og mange andre, i forsøket på å komme fram til et svar på hvorfor overfloden ikke har gjort oss lykkelige.


Åpenbart treffer dette stoffet en nerve hos boklesende nordmenn, for Hylland Eriksens bok debuterer på andreplass på salgslista over generell litteratur.

Øystein Kramer-Johansen er også nykommer på fjerdeplass med boka «Allmennquiz», med Vera Michaelsen og hennes «Supermamma, monstermamma» hakk i hæl på femte.


På lista over skjønnlitteratur er samlepseudonymet Carolyn Keene inne med to nyutgivelser om Nancy Drew, nærmere bestemt «Frøken detektiv: frøken filmstjerne» og «Frøken detektiv: Filmmysteriet».

Salgsstatistikk er hentet fra følgende bedrifter: Ark Bokhandel (86 butikker), Libris (100 av 136 butikker), Notabene (124 butikker), Norli (68 butikker), Fri Bokhandel (19 av 147 butikker), Tanum Karl Johan, og Haugen Bok. Bokdata fra Den norske Bokdatabasen AS.

LES OGSÅ:

VI BLIR IKKE LYKKELIGE AV DET GODE LIV: Thomas Hylland Eriksen lanserer sin nye bok «Storeulvsyndromet». Foto: SCANPIX
VI BLIR IKKE LYKKELIGE AV DET GODE LIV: Thomas Hylland Eriksen lanserer sin nye bok «Storeulvsyndromet». Foto: SCANPIX Vis mer
image: Vi har det kjempebra
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media