«Gutta på tur»

- Vi har et helt spesielt fellesskap

I kveld er «Gutta på tur» tilbake på skjermen. Med seg har de Thomas Numme og Harald Rønneberg i deres første TV-opptreden siden «Senkveld».

<strong>VINITERESSERT:</strong> Thomas Numme var blant dem som plukka mest i drueåkeren, forteller Arne Hjeltnes. Foto: TV 2
VINITERESSERT: Thomas Numme var blant dem som plukka mest i drueåkeren, forteller Arne Hjeltnes. Foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I kveld er Arne Brimi (61), Arne Hjeltnes (56), Vegard Ulvang (55) og Bjørn Dæhlie (52) tilbake med TV 2-serien «Gutta på tur».

I år er det jakt og fiske som står i høysetet, forteller Hjeltnes.

- Vi har vært på hjortejakt, tiurjakt, og vi har vært på laksefiske. Det blir litt mer friluftsliv enn tidligere. En slags luksusutgave av programmene til Lars Monsen, sier han lattermildt til Dagbladet, og legger til:

- Vi har med egen kokk, så det blir jo ikke helt det samme.

«Monsen, pluss komfort» er en god beskrivelse av den nye sesongen, mener Hjeltnes.

- Vi koser oss kanskje litt mer enn Monsen. Han har tøffe turer og fantastiske programmer, mens vi driver med litt mer komfortabelt friluftsliv.

<strong>GUTTA:</strong> Thomas Numme og Harald Rønneberg var med på tur i sesongen første episode av «Gutta på tur». Foto: TV 2
GUTTA: Thomas Numme og Harald Rønneberg var med på tur i sesongen første episode av «Gutta på tur». Foto: TV 2 Vis mer

Thomas og Harald

Med seg i den første episoden har gutta Thomas Numme (49) og Harald Rønneberg (46). Det er første gang duoen er på skjermen siden de sendte «Senkveld»-stafettpinnen videre i fjor.

Turen gikk til Burgund i Frankrike. Det var Numme som ville reise til vindistriktet, forteller Hjeltnes.

- Han er veldig mat- og vininteressert, og spesielt interessert i Burgund, men hadde aldri vært der. Han hadde et ønske om å dra dit under innhøstinga, og lage litt moro rundt vin. Alle er veldig interessert i vin, kanskje unntatt Harald. Han liker best cola, ler Hjeltnes.

«Senkveld»-duoen er blant annet kjent for innslagene «Harald gjør ting han ikke kan», men på vinturen klarte begge seg strålende, ifølge Hjeltnes.

- De er fleksible, morsomme og hyggelige folk. Thomas var blant dem som plukka mest i åkeren, sammen med meg. Han fikk virkelig jobba, sier han.

Men det ble nok å gjøre for Rønneberg også.

- Han var hjelpekokken til Brimi, og fikk kjørt seg. Det var sikkert en bratt læringskurve. Men Harald er en spreking, han var også på sykkeltur med Bjørn og Vegard, mens Thomas og jeg var i vinåkeren.

Seinere i sesongen møter vi blant annet freestylekjører Karina Hollekim og tidligere landeveissyklist Thor Hushovd.

JO FLERE KOKKER... : Harald Rønneberg var Arne Brimis hjelpekokk. - Det var sikkert en bratt læringskurve, sier Arne Hjeltnes. Foto: TV 2
JO FLERE KOKKER... : Harald Rønneberg var Arne Brimis hjelpekokk. - Det var sikkert en bratt læringskurve, sier Arne Hjeltnes. Foto: TV 2 Vis mer

25 år med gutta

Brimi, Hjeltnes, Ulvang og Dæhlie var på tur for første gang allerede i 1995. Siden har de vært på mange turer, med to lange opphold. Først fra 2003 til 2010. I 2010 var de på tur med kong Harald. Så var de tilbake igjen i 2017.

- Vi har på en måte hatt to comeback. Jeg har laget et eller annet så å si hvert eneste år, og det har vært veldig moro. Det er et privilegium å få reise på tur med så kjekke karer.

Oppskriften er som den alltid har vært, sier Hjeltnes:

- Trivelige folk, opplevelser, aktiviteter, lokal mat og godt humør. Med Thomas og Harald blir det veldig godt humør, sier han.

Han synes det er gøy at et programkonsept som er mer eller mindre uforandret gjennom 25 år fortsatt engasjerer.

- Hvis det går bra denne sesongen også, er det veldig hyggelig at opplevelsesbaserte og ikke så avanserte programmer også fenger. Det er kanskje noe mange kjenner seg igjen i. Mange har en kompis- eller venninnegjeng som reiser rundt og opplever ting.

Én ting har imidlertid forandret innspillingshverdagen:

- Droner har gjort en stor forskjell. Før kunne vi kanskje legge inn en time med helikopter på slutten av reisa. Nå får vist fram landskapet på en helt annen måte, sier han.

- Positive og dyktige

Kokk Arne Brimi er enig med Hjeltnes.

- Det var en fenomenal tur. Det er kjempespennende å reise til et slikt område, sier han til Dagbladet.

Selv om Brimi har vært i Burgund mange ganger, lærer han alltid noe nytt, både om vin og kultur, forteller han.

I likhet med Hjeltnes er han imponert over Numme og Rønneberg.

- De er to fryktelig positive og dyktige karer, sier han.

Til tross for at gutta har holdt på i snart en mannsalder, synes Brimi fortsatt det er like hyggelig å legge ut på tur.

- Det er alltid gøy å treffes, og det er fortsatt like artig å vise fram det vi driver med, sier han.

<strong>SPESIELT FELLESSKAP:</strong> Selv om de har laget TV sammen siden 1995, blir ikke gutta lei av hverandre. Foto: TV 2
SPESIELT FELLESSKAP: Selv om de har laget TV sammen siden 1995, blir ikke gutta lei av hverandre. Foto: TV 2 Vis mer

Spesielt fellesskap

Også Brimi merker seg at innspillingene i år ikke skiller seg nevneverdig fra de på midten av nittitallet.

- Jeg er like interessert i mat, Arne er like interessert i alt han vet og kan, og Bjørn og Vegard er like interessert i å holde seg i god form. Det er nokså likt, slår han fast.

Det tar han med knusende ro.

- Jeg er så gammel, og har vært med på så mye, så jeg stresser ikke så mye med det. Jeg håper bare at folk koser seg. Det er målet. Så får vi håpe at maten blir bra. At vi har det trivelig sammen er helt sikkert.

Gutta blir nemlig ikke lei av hverandre, selv etter 25 år.

- Vi har et fellesskap som er noe helt spesielt for oss. Vi har vært mye på tur sammen og pratet mye sammen. Utveksla mange meninger og hatt mange gode samtaler.

Harald Rønneberg eller Thomas Numme var ikke tilgjengelig for kommentar søndag kveld, ifølge manager Espen Andresen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer