«Vi har et jævlig stort problem med den svenske kongefamilien»

Hank von Helvete tror svenskekongen er for dum til å ha fått meg seg hetsen.

(Dagbladet.no:) Turboneger fornærmet den svenske kongefamilien på det groveste foran 1500 fans i fullstappede Arenan i Stockholm i går kveld. Det har ikke gått upåaktet hen i Sverige. Vitsen er for øvrig en eldgammel vits s

Oppsikt

Opptrinnet har vært oppslag på nettutgaven av den svenske avisa Expressen i hele dag. Da avisa møtte det norske rockebandet i natt, angret de ikke på utspillet. På spørsmål om hvordan de tror den svenske kongefamilien reagerer på det som ble sagt fra scenen, svarer vokalist Hank von Helvete:

- Jeg tror de er for dumme til å registrere det.

Jævlig stort problem

Det var midt under konserten i Fryshuset i Stockholm at Han von Helvete plutselig fortalte en grov sexhistorie. Han fortalte om en familie som skal ha utført incestuøse og pedofile sexakter. Historien blir avsluttet med at en person spør familien hva de kaller seg.

- De svarer i kor: «Den svenske kongefamilien!» skrek Hank von Helvete.

Når Expressen spør hvorfor de kom med disse uttalelsene, svarer han:

Foto: SCANPIX
Foto: SCANPIX Vis mer

- Vi har et jævlig stort problem med den svenske kongefamilien.

- De er de verste menneskene i Europa, sier bassisten Happy Tom.

Intertekstuell vits

Vitsen Turboneger fortalte er en av verdens eldste og råeste vitser kalt «The Aristocrats». Vitsen har klare paraleller med den som har blitt gjenfortalt fra slutten av 1700-tallet. 

Historien blir gjenfortalt med forskjellig innhold hver gang, men vitsen slutter gjerne med samme punchline. Målet er at vitsen skal være et stikk til det øvre samfunnslag (les: aristokratene).

Denne gangen gikk vitsen altså ut over den svenske kongefamilien.