Konsertanmeldelse:

Vi har fått en ny norsk stjerne

Sopranen Lise Davidsen på vei mot internasjonal stjernestatus.

Lise Davidsen: Sesongens solistprofil hos BFO skapte jubel i Operaen. Foto: Ole Jørgen Bratland/ Lise Davidsen
Lise Davidsen: Sesongens solistprofil hos BFO skapte jubel i Operaen. Foto: Ole Jørgen Bratland/ Lise Davidsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den Norske Opera & Balletts hovedscene er en glimrende konsertsal også for ren symfonisk musikk. Akustikken er generøs og gir tilstrekkelig romklang, men ikke for mye slik at detaljer på scenen høres godt i hele rommet. Konserten søndag kveld med Bergen Filharmoniske Orkester ble en manifestasjon av ensemblets sterke kvaliteter og et møte med en norsk solist i internasjonal klasse.

Bergen Filharmoniske Orkester ble stiftet i 1765 og er dermed Norges eldste symfoniorkester. Med status som nasjonalorkester er det logisk og riktig at også hovedstaden får besøk av og til. Oslo-filharmonien er vårt andre orkester med slik nasjonal status.

Jeg hørte sopranen Lise Davidsen først i 2011, også dengang som solist med BFO. Jeg var fascinert av hennes modne musisering og skinnende stemme. Davidsen utgjorde et av Norges mange sangtalenter, men det er krevende å ta steget opp på øverste hylle.

Nå har hun definitivt nådd et internasjonalt nivå etter grundig jobbing med detaljer og sangteknikk. I dag fremstår hun med en scenisk sikkerhet og musikalsk kraft som er bemerkelsesverdig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer