NY LANDSLAGSSJEF: I tre måneder har Lars Lagerbäck vært Norges nye fotballtrener. - På veien får vi håpe at spillerne blir så gode som potensialene vi mener å se tilsier, og at de ikke bare vokser med ansvaret som blir gitt, men tar det også, skriver Dagbladets kommentator Morten Pedersen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet  .
NY LANDSLAGSSJEF: I tre måneder har Lars Lagerbäck vært Norges nye fotballtrener. - På veien får vi håpe at spillerne blir så gode som potensialene vi mener å se tilsier, og at de ikke bare vokser med ansvaret som blir gitt, men tar det også, skriver Dagbladets kommentator Morten Pedersen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet .Vis mer

Vi har fått ny landslagssjef, vi har ikke fått nye spillere

På veien til Belfast har Lars Lagerbäck snakket om Russland 2018 fordi jobbens hans er å holde liv i VM-håpet. Ikke fordi han tror på det.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

BELFAST (Dagbladet): Fire kamper er spilt i VM-kvalifiseringen, tre poeng er høstet og siden sist fotballandslaget var samlet er mannen som ikke fikk det til, Per-Mathias Høgmo, byttet ut med mannen som alltid tar sine landslag til EM og VM, Lars Lagerbäck. Når vi har vært hjemme har Lagerbäck vært i det gode selskap.

DET LOVER GODT var det nasjonale omkvedet da den 68 år gamle svensken ble ansatt 31. januar. Nå er det endelig vår tur. Igjen. Vi har fått mannen som vet å knekke kodene. Det er bare å kjøre på. Men, er det noe vi bør kunne, og ikke minst vite etter åtte internasjonale sluttspill uten norsk deltakelse, så er det at fotballen er blitt en industri der det blir stadig vanskeligere å lykkes.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

 • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
 • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
 • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
 • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
 • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
 • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
 • Fornyelse skjer til ordinære priser.
 • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
 • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn