Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Vi har fjernet titusener av bilder og stengt hundrevis av kontoer

Men Google er likevel saksøkt for 100 millioner dollar for å lede folk til stjålne bilder av nakne kjendiser.

HACKINGSKANDALE: Rihanna, Jennifer Lawrence, Kate Upton og Ariana Grande er blant de mange kjendisene som har blitt ofre for hackingskandalen, der private bilder er spredd på nettet. Foto: Stella Pictures
HACKINGSKANDALE: Rihanna, Jennifer Lawrence, Kate Upton og Ariana Grande er blant de mange kjendisene som har blitt ofre for hackingskandalen, der private bilder er spredd på nettet. Foto: Stella Pictures Vis mer

(Dagbladet): I det som er omtalt som tidenes verste hackingskandale ble en lang rekke stjålne, private nakenbilder av profilerte kvinner som Rihanna, Jennifer Lawrence, Kate Upton og Ariana Grande i august spredd på nettsteder som 4chan og Reddit.

Det har angivelig også vært mulig å se bildene ved å søke etter dem på Google og Google-eide Youtube, noe som har fått Hollywood-advokaten Marty Singer til å varsle søksmål mot søkegiganten.

«Google har mislykkes med å fjerne bildene, og hjelper samtidig til med å legge til rette for at bildene skal bli værende på nettet. Google tjener millioner på å gjøre disse kvinnene til ofre», skriver Singer i et brev til Google.

Ikke bra Han hevder at Google, i motsetning til for eksempel Twitter, har unnlatt å reagere på en rekke varslinger om steder bildene ligger ute.

Nå svarer Google på kritikken og viser til at de har slettet titusener av forekomster av bildene i deres søkeresultater, og stengt hundrevis av brukerkontoer som har bidratt til å laste dem opp på nett, uttaler en talsperson for Google ifølge Deadline.

- Internett er bra til mye. Å stjele nakenbilder er ikke en av dem, sier Google-representanten.

Frykter for karrieren Skandalen skjedde etter at noen fant en vei inn på kjendisenes private lagringsplass hos Apple-tjenesten iCloud. Apple har reagert ved å innføre nye sikkerhetsrutiner. Likevel fant en ny bunke private bilder veien ut på weben i september, da med blant andre Kim Kardashian blant ofrene.

Lawrence skal ha bistått politiet med å etterforske hvem som står bak bildetyveriet. «High School Musical»-stjerna Vanessa Hudgens fryktet for sin egen karriere etter at bilder av henne kom på avveie.

- Hun ønsker å bli oppfattet som en seriøs skuespiller og nå er hun redd for at dette skal sverte folks inntrykk av henne, og at det vil påvirke produsenter og andre som har innflytelse på karrieren hennes, sier Hudgens' manager.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling