DEBATT

Politireformen:

Vi har fulgt opp politireformen som avtalt

Politireformen må ikke handle om rykter, skriver Lene Vågslid (Ap), men om tall og fakta. Selv klarer hun ikke å forankre sine egne meninger i et eneste faktum.

OMFATTENDE REFORM: At vi har økt antallet politiansatte er et uomtvistelig faktum. Ønsker Lene Vågslid en konstruktiv debatt om reformen må hun bli mer spesifikk, skriver Monica Mæland. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
OMFATTENDE REFORM: At vi har økt antallet politiansatte er et uomtvistelig faktum. Ønsker Lene Vågslid en konstruktiv debatt om reformen må hun bli mer spesifikk, skriver Monica Mæland. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Jeg er enig i at å inngå avtaler i Stortinget om store og viktige reformer er viktig for Norge. Det ble inngått et bredt forlik om politireformen på Stortinget i 2015. Siden har regjeringen vært opptatt med gjennomføringen av reformen.

Om vi ser på innholdet i avtalen og hva som er blitt gjennomført er det vanskelig å forstå hva Vågslid mener er brudd. Reformen er omfattende, og å få tiltakene til å virke og gi resultater, tar tid. At vi har økt antallet politiansatte er et uomtvistelig faktum. Ønsker Vågslid en konstruktiv debatt om reformen må hun bli mer spesifikk.

Hva er det hun mener er et brudd på avtalen?

Alt er ikke perfekt med politireformen. Vi kommer med en stortingsmelding som vil vise hvilken retning vi vil gå i fremtiden. Jeg er enig i at vi må øke kapasiteten på etterforskningen. Det oppleves i dag å være mer attraktivt for politifolk å kjøre patrulje enn å drive med etterforskning, noe som fører til gjennomtrekk. Dette må vi se nærmere på.

Denne regjeringen har gjort en kraftsatsing for å løfte politiet i de årene vi har sittet. Politibudsjettene har økt med 1, 9 milliarder kroner. Over 1450 nye årsverk har kommet til siden 2013. Vi har økt bemanningen i alle politidistrikt. Vi har økt bemanningen totalt. Med vårt budsjett vil vi nå målet om to politifolk per tusen innbyggere på nasjonalt nivå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer