DEBATT

«Skamløs»:

Vi har gledet oss til å møte de skamløse guttene

Marie Simonsen gjør en mangelfull analyse av en kompleks debatt.

PRISVINNERE: De skamløse jentene, her representert med fra venstre Nancy Herz, Amina H. Bile og Sofia Srour, fikk i fjor Fritt Ords Honnør for å ha løftet debatten om sosial kontroll av minoritetsjenter. Her sammen med den andre prisvinneren, Leo Ajkic. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PRISVINNERE: De skamløse jentene, her representert med fra venstre Nancy Herz, Amina H. Bile og Sofia Srour, fikk i fjor Fritt Ords Honnør for å ha løftet debatten om sosial kontroll av minoritetsjenter. Her sammen med den andre prisvinneren, Leo Ajkic. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I en kommentar i Dagbladet den 10. april skriver Marie Simonsen at «mens de skamløse jentene blir heiet frem, blir gutta bedt om å jekke seg ned». Jeg mener hun gjør en mangelfull analyse av en kompleks debatt.

De siste to årene har flere unge kvinner talt imot sosial kontroll i lukkede miljøer. Det har ikke vært vanskelig å komme på trykk eller få spalteplass i avisene. Plattformen desken har gitt oss har naturligvis spilt en stor rolle i hvor bredt vi har nådd ut, men det er ikke problemfritt å være høylytt og snakke ut om sitt eget liv.

Det er en daglig kamp å kjempe for retten til å bare være, å eie sitt eget liv, frihet og grunnleggende rettigheter. Altfor mange av kvinnene har opplevd seksualisert hets og sammensatt diskriminering på bakgrunn av deres etnisitet, hudfarge, tro, funksjonsevne, seksuelle legning og kjønnsidentitet, bare fordi de nyter sin ytringsfrihet.

Hetsen har kommet i form av alt fra rasisme til sexisme, mistenkeliggjøring og diskreditering fra alle samfunnets kanter. Støtten og solidariteten er overalt, men med plassen vi har krevd i offentlig debatt, kommer også stormen, og den er det oss selv som må stå i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer