Vi har hørt den nye Iron Maiden-plata

EKSKLUSIVT: Dagbladet gir deg «The Final Frontier», låt for låt.

NYTT ALBUM: 16. august slipper heavy metal-veteranene Iron Maiden sitt 15. studioalbum, «The Final Frontier». Dagbladet fikk en eksklusiv forhåndslytt til det 76 minutter lange verket. Foto: John McMurtrie/EMI
NYTT ALBUM: 16. august slipper heavy metal-veteranene Iron Maiden sitt 15. studioalbum, «The Final Frontier». Dagbladet fikk en eksklusiv forhåndslytt til det 76 minutter lange verket. Foto: John McMurtrie/EMI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||ALBUMPREMIERE: 16. august slipper Iron Maiden sitt femtende studioalbum, «The Final Frontier». Dagbladet har fått en eksklusiv forhåndslytt til de ti sangene på platen. Slik høres de ut:

«Satelite 15... The Final Frontier»

Det er garantert både en og to som kommer til å sette kaffen i halsen første gang de trykker «play» på denne plata. Syrete gitarriff over basstunge og kvernende rytmer i god gammel Hawkwind-ånd er ikke daglig kost i Maiden-universet. Bruce Dickinson messer noen kryptiske meldinger, før han forsvinner ut i rommet.

Etter røyken har lagt seg er det dog over i mer familiært farvann. «The Final Froniter»-biten er utvilsom noe av det mest lettbeinte og fengende Iron Maiden noen gang har gjort. Et drivende rockeriff kompletteres av et sett iørefallende vokallinjer og et sprettent Thin Lizzy-aktig soloparti. Maiden har muligens aldri vært nærmere radiorotasjon.

«El Dorado»

Sangen har vært tilgjengelig på Iron Maidens hjemmesider en tid. «El Dorado» er en rett frem sak med et galopperende riff i sentrum. Låten smaker litt av solo-Bruce og har noen aner fra de mer rocka sakene Adrian Smith skrev på 80-tallet, men den mangler sting og en forløsning. «El Dorado» funker likevel som en kule live.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer