TIL NOBEL:  Den kontroversielle artisten Steven Morrissey kommer til Norge for å opptre under Nobelkonserten. Ordfører Fabian Stang har uttalt at han ikke ønsker å møte artisten på sitt kontor. Ordføreren åpnet for å møte artisten utenfor kontoret, men et møte er ikke planlagt. Foto: NTB scanpix / Jacques Hvistendahl / Dagbladet
TIL NOBEL: Den kontroversielle artisten Steven Morrissey kommer til Norge for å opptre under Nobelkonserten. Ordfører Fabian Stang har uttalt at han ikke ønsker å møte artisten på sitt kontor. Ordføreren åpnet for å møte artisten utenfor kontoret, men et møte er ikke planlagt. Foto: NTB scanpix / Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

- Vi har ikke akkurat lagt opp til «meet and greet» med Morrissey

Ingen av Nobel-artistene møter Fabian Stang på kontoret i år.

(Dagbladet): Under programmet «Nytt på nytt» på NRK forrige fredag sa Oslo-ordfører Fabian Stang at han ikke ville ta i mot artisten Steven Morrissey på mottakelse på Rådhuset i forbindelse med Nobels fredspris.

- Vanligvis hilser jeg på alle artistene som skal opptre på mitt kontor. Jeg husker jeg møtte Will Smith og hans familie og at de var veldig hyggelige. Men han karen her tror jeg ikke jeg vil be inn på kontoret, sa Stang i programmet.

Grunnen til at ordføreren ikke ønsker Morrissey på sitt kontor er uttalelsene den kontroversielle artisten tidligere har kommet med om 22. juli-tragedien i Norge, der han sammenlignet massedrapene 22. juli med produksjon av hamburgere.

Ingen mottakelse Politisk rådgiver for ordfører Fabian Stang, Rune Dahl, sier til Dagbladet at det ikke blir noen mottakelse med noen av artistene på ordførerens kontor i år.

- Vi fikk brev fra Nobelkomiteen lørdag formiddag om at mottakelsen av artistene på ordførerens kontor faller ut. Ordføreren hadde heller ingen artister innom i fjor. Da hadde han besøk av de fleste EU-lederne med Angela Merkel i spissen, sier Dahl.

Fabian Stang sa til Dagbladet etter opptredenen på «Nytt på Nytt» at han kunne tenke seg å møte Morrissey utenfor kontoret, for å formidle hvor uheldig hans uttalelse om 22. juli var.

- Selv om jeg har sagt at jeg ikke har lyst til at han skal komme på mitt kontor, så skulle jeg gjerne ha møtt ham et annet sted for å formidle til ham hvor uheldig en slik uttalelse er, i håp om at han i sin kamp for dyrene aldri igjen misbruker andres følelser, sa han.

- Ingen «meet and greet» Rådgiver Rune Dahl sier at de ikke har oppsøkt Morrissey for å få til et møte.

- Vi har ikke akkurat lagt opp til en «meet and greet» med Morrissey og vi kommer nok ikke til å oppsøke ham, sier han og ler.

Ordførerens kontor skal ikke ha fått noen begrunnelse for at mottakelsen faller ut i år. Nobelkomiteen har sendt brevet på oppfordring fra arrangøren Eyeworks Dinamo. Det har ikke lykkes Dagbladet å få svar fra Dinamo.

Har du tips om Nobelkonserten? Har du sett vertene eller artistene i Oslo? Send inn tips i boksen oppe til høyre!