DEBATT

Vi har ingen døtre å miste

Kjære dommer. Ikke straff Yasmin fordi hun nå er redd og alene, uten beskyttelse.

SKRIVER FOR YASMIN: I Brennpunkt-dokumentaren «Fortell og forsvinn» fortalte fire jenter om hvordan de havnet som sexslaver i Norge, nå vil lagmansretten sende en av dem, Yasmin, ut av landet. Forfatter Herbjørg Wassmo har engasjert seg i Yasmins sak. Foto: Renate Rognan/Kjersti Lofthaug/NRK
SKRIVER FOR YASMIN: I Brennpunkt-dokumentaren «Fortell og forsvinn» fortalte fire jenter om hvordan de havnet som sexslaver i Norge, nå vil lagmansretten sende en av dem, Yasmin, ut av landet. Forfatter Herbjørg Wassmo har engasjert seg i Yasmins sak. Foto: Renate Rognan/Kjersti Lofthaug/NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Du som står oppreist som tar ansvar som har makt i vårt trygge demokrati.  I dag trenger din datter din beskyttelse.

Menn røvet henne mens hun ennå var et barn. Norske menn har kjøpt henne, skjendet henne, norske dommere har dømt henne fredløs, hjemløs uten fremtid. 

Du et menneske i trygge Norge, din datter trenger deg i dag. Trenger omsorg, varme, medisin for sine sår, støtte for sitt sønderslitte sinn.
  
Ikke send henne bort til nye overgrep i rom der ingen bryr seg, der menn kynisk bruker det de har betalt for.

Kjære dommer. Ikke la henne stå foran en domstol som dyrker paragrafer mer enn menneskelighet. La henne møte rettferd ikke kald orden.

Kjære dommer. Se din vergeløse datter, sårbar, utstøtt. Ikke forvis henne,  men gi henne et hjem  

Hun fødtes som en gave. Uskyldig, uten lyte, med mulighet til fremtid. Ikke straff henne fordi noen stjal hennes kropp og slengte henne fra seg.

Ikke straff henne fordi hun nå er redd og alene, uten beskyttelse.

Du, kjære dommer. Døm din datter, ditt barn, ikke en vi vil bli kvitt, men en levende, ung kvinne med rett til vern og et verdig liv.

Du har ingen datter å miste

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer