DEBATT

Debatt: Ruspolitikk

Vi har ingen liv å miste

Er skadereduksjon svar på samfunnets utfordringer med rusmidler? La oss fokusere på å forebygge.

VIL FOREBYGGE: La oss bruke midlene på forebyggende rusarbeid, inkludering og et varmere samfunn, skriver artikkelforfatteren som et svar på Dagbladets lederatikkel om KrF og rus. Foto: NTB Scanpix
VIL FOREBYGGE: La oss bruke midlene på forebyggende rusarbeid, inkludering og et varmere samfunn, skriver artikkelforfatteren som et svar på Dagbladets lederatikkel om KrF og rus. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet påpeker i sin lederartikkel fredag 11. januar at KrF må ha fokus på skadereduksjon og ikke moralisme.

Er skadereduksjon svar på samfunnets utfordringer med rusmidler? Alkohol som bryter ned impulskontrollen og kan føre til slagsmål, overgrep og kriminalitet. Cannabis som kan føre til dropout fra videregående skole. Sterkere rusmidler som kan ødelegge hjernen og muligheten for et normalt liv. Alle pårørende som berøres når deres kjære ødelegges av rusmidler. Er det skadereduksjon vi skal ha som hovesfokus?

Dersom vi reelt skal løse et problem, så må vi ta tak i årsaken til at rusproblemer oppstår. Hva er det som gjør at noen tyr til rusmidler i en slik grad at det går utover deres egen, og pårørendes, helse og livskvalitet? La oss bruke midlene på forebyggende rusarbeid, inkludering og et varmere samfunn.

Det er ikke til hinder for behandling at bruk av narkotika er straffbart. Vi som jobber innenfor rusomsorgen har ikke et annerledes menneskesyn om bruk og besittelse av narkotika ligger hos justissektoren eller helsesektoren. De blir møtt med omsorg, respekt og behandling også i dag. Men, dette skiftet kan føre til redusert terskel for bruk av narkotika.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer