Vi har lagt bak oss et år i nasjonalismens tegn. Vladimir Putin er en helt sentral spiller på denne banehalvdelen

Hva er russisk nasjonalisme i vår tid?

RUSSISK NASJONALISME: Russlands visshet om seg selv som den utkårete, den frelste og den frelsende, har religiøse røtter og går nesten 1000 år tilbake i tid. Foto: Eduard Korniyenko / Reuters / NTB Scanpix
RUSSISK NASJONALISME: Russlands visshet om seg selv som den utkårete, den frelste og den frelsende, har religiøse røtter og går nesten 1000 år tilbake i tid. Foto: Eduard Korniyenko / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ST. PETERSBURG (Dagbladet): Nasjonalisme er hvilepulsen i russisk politikk og samfunnsliv. Den er en selvsagt del av russisk hverdagsliv. Den er for eksempel selvsagt til stede i de daglige snakkeshowene på de statskontrollerte TV-kanalene. Der tegnes krigen i Syria og Ukraina i svart – hvitt, der Russland kommer krigens uskyldige ofre til unnsetning med sin innsats, mens USA og deres allierte tegnes i svart, som støtter aggressorer. Nyhetene overdriver også systematisk konfliktene internt i USA og i EU, dette for å tegne et glanset bilde av Russland. Det glansede bildet av Russland i forhold til «Vesten» er uttrykk for russisk nasjonalisme, light, signert president Vladimir Putin.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer