- Vi har med voksne å gjøre nå

Svensker overtar «Jason Bourne»-spillene.

(Dagbladet.no): Filmene om den hardtslående Jason Bourne har gjort det godt på kino, i motsetning til spillet som ble laget av Activision i fjor.

Etter et skuffende salg av «The Bourne Conspiracy» i fjor, valgte Activision å kvitte seg med lisensen - spesielt ettersom den konkurrerte med James Bond-lisensen de nettopp hadde skaffet seg fra EA.

Runddansen er derfor nå komplett, når EA kan melde at de har skaffet seg rettighetene til å lage Bourne-spill for de neste ti årene. Utviklerne som skal lage spillet er svenske Starbreeze («The Darkness», «Chronicles of Riddick»), og første utgivelse er ifølge Variety ventet å komme til sommeren 2010 - akkurat i tide til en ny Bourne-film.

EA og Starbreeze inngikk også i fjor vår et samarbeid om et hittil hemmelig spill, som bare går under kodenavnet «RedLime», ifølge Eurogamer.

Jeffry Weiner, som er ansvarlig for å ivareta rettighetene etter Bourne-forfatter Robert Ludlum, forteller til Variety at de valgte EA på grunnlag av et tidligere samarbeid med den nye EA-sjefen John Riccitiello - som også var med i budgiviningen til det første Bourne-spillet i sin forrige investorjobb.

- EA kom sterkest ut, hadde den beste tilnærmingen til lisensen, vet hvordan de skal la serien gro og har et internasjonalt marked, Weiner til Variety, og legger til:

- Vi har med voksne å gjøre nå.

Spørsmålet som da gjenstår, er selvfølgelig om EA klarer å gjøre dette til et bedre spill enn Activision gjorde. Samt om Matt Damon vil bidra i denne omgang - han ville ikke ha noe med det forrige spillet å gjøre.

BLIR MATT DAMON MED? EA har overtatt rettighetene til å lage Jason Bourne-spill.
BLIR MATT DAMON MED? EA har overtatt rettighetene til å lage Jason Bourne-spill. Vis mer