Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Vi har nok sett litt for mange revefilmer

Slik skapte de den populære reven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) - Det er jo en hver animatørs drøm å få gjøre noe slikt. Det har vært dritgøy, sier Julian Vargas til Dagbladet.

Sammen med kolleaga Jakob Kermit i animasjonsselskapet Animaskin, har han skapt den dansende og syngende reven, som avslutter høstens store YouTube-hit «The Fox».

Lang prosess
I samarbeid med Ylvis-brødrene og animasjonsselskapet Panoptiqm har de jobbet hardt for å få et mest mulig realistisk bilde av hvordan en dansende og syngende rev faktisk ser ut.

- Det var en ganske lang prosess. Vi fikk oppdraget i mai og leverte inn animasjonen dagen før videoen ble lagt ut, sier Vargas til Dagbladet.

Underveis i arbeidet måtte guttene se utallige videoer av ekte rever, for å være i stand til å sette seg inn i revens tanker og bevegelser.

- Vi så nok sett litt for mange revefilmer i forhold til hva som faktisk er bra for noen sier han og fortsetter:

- Jeg skal ikke si at jeg begynte å bevege meg som en rev, men jeg vet i alle fall akkurat hva jeg skal gjøre for å bevege meg som en.

Overraskende suksess
Til tross for at gutta har lagt ned mye arbeid i revens drøyt 40 sekunder lange karriere som Youtube-stjerne, kunne de aldri tenke seg at videoen skulle bli en så stor suksess.

- Jeg fikk en SMS fra brødrenes tekstforfatter med teksten «reven tar over internett» bare noen dager etter den var lagt ut. Da hadde videoen 1 millioner klikk, og jeg kunne ikke tro det. Nå har det jo helt av, understreker Vargas.

I dag har videoen over 70 millioner klikk på videodelingstjenesten.
  Fortsetter gjerne samarbeidet
Hvorvidt «The Fox»-suksessen vil være et springbrett for guttene i Animaskin, på samme måte som det har vært for Ylvis-brødrene, har han ikke tenkt så mye over.

- Det er jo veldig gøy å ha noe sånn på CV - særlig nå som det har blitt en slik suksess. Men jeg tror ikke vi kan forvente å få så stor del av kaka. Det er mange involverte som fortjener det mer enn oss, sier han ydmykt.

Vargas har jobbet med brødrene ved flere anledninger, og har vært involvert i alle deres TV-produksjoner. Nå håper samarbeidet kan fortsette.

- Jeg håper jo vi blir spurt hvis de skal lage flere videoer. De er veldig kule folk å jobbe med, avslutter Vargas.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!