Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Vi har pissa i frysern

Ny bok om den norske plakatjungelen. Bildeserie!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Jeg har gått og tatt disse bildene i fem-seks år og tenkte egentlig ikke på at det skulle bli en bok. Jeg gjorde det fordi jeg var interessert i det, forteller Dimitri Kayiambakis til Dagbladet.no.

Han står bak boka «Bok til salg», en fargerik liten fotobok, som det skal godt gjøres ikke å trekke på smilebåndet av.

Kayiambakis har samlet Oslos morsomste, søteste og mest spesielle plakater, laget av personer som trygt kan kalles amatører i PR-bransjen. Se bildeserie!

Ikke utdriting

Noen, som butikk-plakaten med påskriften «Vi har pissa i frysern», er morsom på grunn av språklige feil (får vi håpe), andre på grunn av nokså utradisjonell markedsføring.

- Jeg vil ikke bare at folk skal le av boka. Jeg er veldig glad i byen og har gjort det av kjærlighet til Oslo. Det er så mye folk ikke får øye på, og som forsvinner dagen etter. Jeg vil at folk skal se det for det det er og sette pris på det, sier Kayiambakis.

- Du er ikke redd for at plakatmakerne skal føle seg støtt?

- Jeg håper ikke det. Det er ikke meningen å skulle drite ut noen. En skal kunne le av det selv, sier han.

RINGE MATTILSYNET? La oss håpe at teksten på den røde plakaten inneholder et feilstavet ord. Foto: DIMITRI KAYIAMBAKIS
RINGE MATTILSYNET? La oss håpe at teksten på den røde plakaten inneholder et feilstavet ord. Foto: DIMITRI KAYIAMBAKIS Vis mer

Først morsomme på trykk

Til daglig jobber han som grafisk designer i firmaet Concorde, og har hatt en del oppdrag for Forlaget Press. Det var slik arbeidet med boka kom i gang. Han forteller at flere av plakatene først ble ordentlig morsomme etter at han hadde sett dem på trykk.

- Har du en favoritt?

- Det er en plakat hvor det står «Kjære kunder. Butikken er stengt bare idag. Takk». Det synes jeg er veldig søtt. Det oppsummerer deres ønske om å forklare og hjelpe kundene, mener han.

Forlaget Press har opprettet en egen blogg hvor folk kan poste kommentarer om andre morsomme plakater og skilt. Den finner du her.

IKKE VEGETAR: Dimitri Kaiyambakis har samlet Oslos morsomste og søteste plakater mellom to permer.
ALT TIL SALGS: Enkelte av plakatene reklamerer kanskje for mer enn nødvendig.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!