Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Vi har satset friskt

Stjernespekket NRK-serie hadde premiere i kveld.

PREMIERE: I kveld er det premiere på dramaserien «Koselig med peis» på NRK1.
Stjerneskuespillerne i serien feiret premieren på Rockefeller. F.v Anders Baasmo Christiansen, Stein Winge, Viktoria Winge og Anders Danielsen Lie.

Foto: Nina Hansen / Dagbladet
PREMIERE: I kveld er det premiere på dramaserien «Koselig med peis» på NRK1. Stjerneskuespillerne i serien feiret premieren på Rockefeller. F.v Anders Baasmo Christiansen, Stein Winge, Viktoria Winge og Anders Danielsen Lie. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En skulle nesten tro en var på en påkostet norsk filmpremiere. Mylderet av stjerneskuespillere, mennesker og presseoppbud i storstua Rockefeller i kveld, vitnet om at NRKs nye dramaserie også skiller seg ut hva gjelder lansering.

NRK har allerede slått på stortromma for serien som har kostet 30 millioner å lage. I kveld var det premiere på «Koselig med peis» med rød løper og champagne i regi av Tordenfilm.

- Serien har et nytt uttrykk, kanskje dette blir det nye for lansering av dramaserier også, sier Viktoria Winge som utgjør en del av den stjernespekkede rollelista.

- Med en premiere som denne gir produksjonsselskapet og NRK melding om at serien er noe de satser på. Det er veldig gøy. For vi synes den er blitt utrolig bra, sier Winge som spiller mot sin egen far, regissør Stein Winge, i serien.

Blandet mottakelse I kveld var de to, sammen med hovedrolleinnehaverne Anders Baasmo Christiansen og Anders Danielsen Lie samlet til premiere på Rockefeller. Tilstede var også flere av de andre på rollelista; Ellen Horn, Jon Skolmen og Bjørn Sundqvist.

I halvannet år har det vært knyttet skyhøye forventninger til «Koselig med Peis», den kostbare dramaserien som ble utsatt på grunn av Rybaks seier, og som er inspirert av suksesseriene «Sopranos» og Six Feet Under».

I dag rullet anmelderne i de fire største avisene terningene. Reultatet spriker. Mens Dagens Næringslivs anmelder anmodnet det norske folk om å benke seg ned foran tv-skjermene og skyve alt annet til side, mente VGs anmelder at serien ikke holder til mer enn terningkast to.

«Det overtydelige og overspilte irriterer så kraftig i de to første episodene at åttitalsord som «finsk fjernsynsteater» og «Wam og Vennerød» plutselig dukket opp igjen i bevisstheten. Det var vel ikke meningen for en serie som tar mål av seg å kommentere samtiden, eller?», skrev VGs anmelder.

Tror serien blir en suksess Mens Dagbladets anmelder mener serien holder til fire, gir ikke Aftenposten serien bedre enn tre.

«Budskapet (frykten for å bli som sin far, journ anm.) mates inn med teskje gjennom en rekke forklarende dialoger som blir enerverende i sin pedagogiske assistanse», skrev Aftenposten.

- Vi har satset friskt. Serien er på mange måter et risikoprosjekt på grunn av dens særegenheter og mørke humor, og da risikerer man at noen ikke henger med. Jeg synes det er spennende at det er så mange delte meninger om serien. Det viktigste er uansett hvordan serien blir mottatt av seerne, sier Anders Danielsen Lie og får følge av sin medspiller Anders Baasmo Christiansen som spiller hans bror i serien.

- Det er alltid hyggeligst med gode kritikker, men jeg mener at de sprikende anmeldelsene viser at vi har noe å melde. Det er ikke meningen at alle skal like det samme heller. Jeg tror vi har klart å treffe noen og at serien kommer til å leve lenge, her og forhåpentligvis også utenfor Norges grenser, sier Baasmo Christiansen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!