Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Vi har vært forut for vår tid

P3-prisen til Röyksopp.

DEN STORE PRISEN: NRK P3 hyller unge artister med show og priser, men det var elektronika-seniorene Torbjørn Brundtland (t.v) og  Svein Berge i Röyksopp som fikk den gjeveste prisen, P3 Gull. - Vi begynte å spille sammen for snart 30 år siden, da fikk vi våre første tangenter, sier Berge.
DEN STORE PRISEN: NRK P3 hyller unge artister med show og priser, men det var elektronika-seniorene Torbjørn Brundtland (t.v) og Svein Berge i Röyksopp som fikk den gjeveste prisen, P3 Gull. - Vi begynte å spille sammen for snart 30 år siden, da fikk vi våre første tangenter, sier Berge. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag kveld var det duket for fjerde utgave av P3 Gull. Showet og prisutdelingen ble i år sendt direkte på NRK1 fra Sentralen i Oslo sentrum.

De gamle er eldst

På ungdomskanalens «hjemme alene-fest» viste de gamle at de er eldst, 30 år etter at gutta i Röyksopp begynte å leke seg, fikk de nok en pris for innsatsen.

Karpe Diem-kameratene er heller ikke purunge lenger:

De tok med seg to priser hjem - halvparten av de som ble delt ut av P3.

TØFF I PYJAMAS: DeLillos sang det, men det var først da vi fikk se artitsten Astrid S på den røde løperen at vi skjønte at det er hun, og ikke Lars Lillo, som er tøff i pyjamas. Foto: Anders Grønneberg
TØFF I PYJAMAS: DeLillos sang det, men det var først da vi fikk se artitsten Astrid S på den røde løperen at vi skjønte at det er hun, og ikke Lars Lillo, som er tøff i pyjamas. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

Den beste norske musikken

Prisutdelingen skal hylle den beste norske musikken fra året som har gått. Lørdag kveld var det duket for fjerde utgave av P3 Gull. Sendinga ble i år sendt direkte på NRK1 fra Sentralen i Oslo sentrum.

KARPE DIEMS KVELD: Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid (t.v) og Chirag Rashmikant Pate fikk to priser. Her med prisutdelerne Kåss Furuseth-søstrene Cecilie Ramona og Else og  «Skam»-Thomas Hayes.
KARPE DIEMS KVELD: Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid (t.v) og Chirag Rashmikant Pate fikk to priser. Her med prisutdelerne Kåss Furuseth-søstrene Cecilie Ramona og Else og  «Skam»-Thomas Hayes. Vis mer

Programlederne Live Nelvik og Ronny Brede Aase inviterte til et skikkelig ungdomsparty, med trauste NRK1 som plattform.

Sentralen er en jungel av et festlokale i Oslo, med rom og saler i flere etasjer der festen ble arrangert.

P3-prisen til Röyksopp

Det var den maskerte bergenseren Alen Walker som fikk æren av å annonsere og dele ut hedersprisen, kveldens gjeveste utmerkelse. Og før han gjorde det, fjernet han sløret og kastet pop-burkaen.

- Prisen går til Röyksopp.

Og så kom duoen opp på scenen, Svein Berge og Torbjørn Brundtland, som i 20 år har definert elektronisk musikk og ikke minst satt Norge på kartet.

- Tusen takk, og takk til alle som deler sin kunnskap, sa gutta i takketalen.

ÅRETS NYKOMMER: Sophie Elise Isachsen delte ut nykommerprisen til Kristoffer Cezinando.
ÅRETS NYKOMMER: Sophie Elise Isachsen delte ut nykommerprisen til Kristoffer Cezinando. Vis mer

Röyksopp-gutta kunne vært fedrene til mange av kveldens artister og publikum, derfor satte duoen ekstra pris på prisen.

- Det viser vel at vi har vært forut vår tid, sier Torbjørn Brundtland.

- Derfor er det veldig fint å komme hit, sier Svein Berge, som forteller at de kom rett fra konsert i London, skal videre til Bergen - og er klar for å ta juleferie.

Karpe Diem x 2

Trekløveret Thomas Hayes og søstrene Cecilie Ramona og Else Kåss Furuseth delte ut prisen for Årets låt:

- Vinneren er Karpe Diem og «Lett å være rebell i kjellerleiligheten din».

Og det gikk ikke mange minuttene før duoen ble kalt opp på scenen igjen, og det f

- Nå er det jeg som skal snakke, vanligvis så er det Magdi. Tusen takk, dette er helt forjæv.., helt fantastisk, sa Chirag.

SJARMERENDE TV-PAR: Programlederne Live Nelvik og Ronny Brede Aase fikk stemningen opp.
SJARMERENDE TV-PAR: Programlederne Live Nelvik og Ronny Brede Aase fikk stemningen opp. Vis mer

Til Dagbladet sa duen etterpå:

- Det er første gang vi har vunnet to priser på samme kveld, eller har vi det? Nei, ikke så langt vi kan huske. Hele bandet er her, og nå blir det fest. Vi har sagt fra at vi ikke kommer hjem dersom som vi skulle vinne.

- Ligget med flere

Alan Walker/Ingrid Helene Haavik åpnet showet. Deretter ble Årets nykommer-prisen delt ut. Sophie Elise Isachsen delte den ut, og sa blant annet:

- Jeg vet åssen det er å være nykommer. Jeg har til og med ligget med flere av dem, sa hun før hun avslørte navnet:

- Vinneren er Cezinando.

- Tusen takk, jeg skal ikke skuffe noen med denne prisen, sa vinneren, Kristoffer Cezinando, til Dagbladet etter utdelingen - og vil vise alle at han er mer enn en nykommer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!