Vi har valgt journalistikken

Derfor er Norsk Journalistlag positiv til forslagene fra kampanjen «Dele, ikke stjele».

SVARER PÅ KRITIKKEN: Hvis man mener at det bør være fritt fram å distribuere produkter ulovlig, eller at en slik ulovlig fildeling ikke bør forfølges, så er det bare å gi opp før vi har kommet ordentlig i gang, skriver NJ.Foto: Siv Johanne Seglem
SVARER PÅ KRITIKKEN: Hvis man mener at det bør være fritt fram å distribuere produkter ulovlig, eller at en slik ulovlig fildeling ikke bør forfølges, så er det bare å gi opp før vi har kommet ordentlig i gang, skriver NJ.Foto: Siv Johanne Seglem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Det vil neppe være mulig å ta betalt for journalistikk på digitale plattformer uten at opphavsretten respekteres. Da må man også kunne beskytte seg mot dem som ulovlig sprer gratisversjoner av det samme produktet.

Det er en av grunnene til at Norsk Journalistlag er positiv til forslagene fra kampanjen «Dele, ikke stjele». Respekt for opphavsretten er avgjørende for at kunstnere, journalister og andre skal kunne utøve sitt virke. Det betyr ikke at vi har tatt stilling til alle detaljene i forslagene, men det er bedre enn en tomhendt hytting mot verdens urettferdig.

Dagbladets Jan Omdal er sterkt kritisk til NJs linje i gårdagens avis. Med mindre man mener at det burde være fritt fram for alle å stjele Dagbladet fra hvilket som helst utsalgssted, er det ganske underlig om man ikke bryr seg hvis det samme innholdet stjeles hvis det publiseres digitalt. Noen synes visst å mene at det siste er en mer verdig form for tyveri. Og tilsvarende at de som forsøker å ivareta sine rettigheter nærmest tilhører steinalderen og raser rundt med trestokker for å klubbe ned ungdommer på gutte- eller jenterommet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer